Keskustelu:Tietokoneen nestejäähdytys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kaipa vesijäähdytys jotakin muutakin on kuin muropaketin poikien ylikellotusharrastuksen sivutuote? Lisäksi teksti kaipaa kovasti hiomista. Nyt maistuu aika tavalla Wikikirjasto-kamalta sinne HuPu:n kaveriksi. --TBone 3. elokuuta 2005 kello 13:10:44 (UTC)

Muutoinkin artikkelia voisi hioa. Esim. hiljaisuus on erittäin tilannesiodonnainen asia, sillä usein vesijäähdytyksen pumppu on helposti äänekkäin komponentti vesijäähdytysjärjestelmässä. Jos tilaa on kotelossa paljon, useimmiten ilmajäähdytys (isolla lämpösiilillä lämpöä tuottavan komponentin lähellä) on huomattavasti hiljaisempi tai ainakin helpompi saada hiljaiseksi kuin nestejäähdytys. Jos kotelo / jäähdytykseen käytettävä tila on pieni, niin silloin nestejäähdytys on hiljaisempi. Erilaisten konfiguraatioiden vertailu ja kokonaisuudessa asian analysointi on sen verran monitahoisempi asia että sitä ei ehkä kannata laittaa tähän Wikiartikkeliin, mutta sanamuotoa pitäisi kuitenkin vähän muuttaa, koska nyt saa sen käsityksen että vesijäähdytys on aina hiljaisempi. Se ei ole totta (jopa siinä määrin että melu pitäisi listata nestejäähdytyksen miinuspuolien puoella!), mutta vesijäähdytykseen voikin olla muita syitä, mitä taas artikkelissa on listatttu paljonkin. -- Viileeditor (keskustelu) 17. joulukuuta 2019 kello 13.19 (EET)[vastaa]

Lämpöpumppu[muokkaa wikitekstiä]

Poistin viittauksen lämpöpumppuun joka on eri teknologia. Tietokoneen nestejäähdytin on tavallinen lämmönsiirtojärjestelmä.