Keskustelu:Tiedustelulennokki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko se tiedustelulennokki jos siinä on myös ohjus tai jos sitä voi valinnaisesti ohjata myös pilotti kyydistä tai jos se on helikopteri tai jo se on lentokoneen ja helikopterin välimuoto kuten osprey?

46.163.216.165 6. helmikuuta 2012 kello 18.01 (EET)[vastaa]

Ongelma johdannossa kohdassa "maan pinnalla tapahtuvia...". On myös säätiedustelulennokeita eli lennokki voi tutkia ilmaa ja lennokin lentoradan avulla voi laskea tuulen suuntaa ja voimakkuutta.

Eikös lennokkia ole käytetty myös purkautuvan tulivuoren tutkimisessa?

Lennokin Mikrofonia voidaan käyttää kovimpia ääniä varten, kuten tulivuoreen liittyviä tai ammusten lentoratojen laskentaan.

Radiotiedusteluantennit ja -analysointilaitteet ovat luultavasti yleisiä joissain lennokeissa. Lähteitä saattaa löytyä mm. hakusanan elint tai ELInt avulla.

Ohjaus on joissain malleissa myös tai pelkästään vapaatilaoptinen. Joitain malleja ei voi ohjata nousun jälkeen, vaan ne liikkuvat GPS n määrittämien koordinaattien välillä laskuvarjon avaamiseen saakka (tai jollain muulla paikan- ja suunnanmääritystavalla, mahdollisesti maamerkkien, taivaan kiintopisteiden ja magneettikenttien avulla, mikä on ohjelmiston kannalta haastavampaa.).

Tarpeeksi pieni tiedustelulennokki ei vaaranna edes pientä ihmisen kuljettamaa ilma-alusta yhteentörmäyksessä. Tästä olisi hyvä löytää lähde törmäystestiin jossa lennokki on tahallaan törmäytetty kauko-ohjattuun tavalliseen pieneen lentokoneeseen.



Tekvie 21. helmikuuta 2012 kello 05.06 (EET)[vastaa]