Keskustelu:Thunderbird (vuoristorata)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keskustelua aiheesta, lähteistyksestä jne. käyttäjän 89.166.16.75 keskustelusivuilla. --Herra Maka 18. toukokuuta 2007 kello 12.50 (UTC)

Keskustelua siirretty ym. keskustelusivuilta[muokkaa wikitekstiä]

Nyt alkaa homma näyttää paremmalta! Muista vielä, ettet voi käyttää toista artikkelia toisen lähteenä, ja tarkastele tuolla Thunderbird-artikkelissa käyttämiäni viite-mallineita, joilla yksittäiset, mahdollisesti kiistanalaiset faktat tulee lähteistää. Itse en esimerkiksi löytänyt antamistasi lähteistä mainintaa, että Thunderbird olisi tosiaan Suomen nopein vuoristorata, mikä on ehdottomasti lähteen vaativa väite. Tuo Thunderbird on nyt laadukas artikkeli, ja toivon, että lähteistät PowerPark-artikkelin samalla tarkkuudella; silloin se esiintyy todella edukseen! Kannustaen, Herra Maka 13. toukokuuta 2007 kello 19.50 (UTC)

Ollos hyvä... Se miksi kirjoitin, että ko. rata on Suomen nopein johtuu siitä, että jokaisesta Suomessa olevasta vuoristoradasta löytyy nopeustiedot esim: artikkelissa http://fi.wikipedia.org/wiki/Vuoristorata (tosin sieltäkään ei selviä mistä tieto on peräisin, joten Herra Maka sinulle riittää töitä)ja mikään muu rata Suomen niemellä ei saavuta huippunopeutta 77 km/h missään vaiheessa rataa tällä hetkellä... Tieto löytyy myös http://www.huvipuisto.net/ joutuu vain kasaamaan eri paikoista esim: Linnanmäki hankki kesäksi 2007 hurjan uutuuden, Kirnu nimisen vuoristoradan. Rata on sveitsiläisen Intamin suunnittelema. Nopeimmillaan junat kiitävät 60 km/h. Kierros 142 metriä pitkällä radalla kestää noin minuutin verran. Radalla on kolme vaunua, josta jokaiseen vaunuun mahtuu 8 matkustajaa

89.166.16.75 13. toukokuuta 2007 kello 23.36

Tuollainen epäsuora päättely on ongelmallista, ja se varsinkin vaatii lähteistystä ja selittelyä, eikä todellakaan oikeuta lähde?-mallineen poistamiseen, kuten olet tehnyt. Vuoristorata-artikkelista ei kaikkien ratojen huipunoupeuksia löydy, eikä sitä voisi käyttää lähteenäkään, kuten olen jo sanonut. Jos mikään luotettava taho ei tosiaan ole mihinkään taulukkoon tuollaista nopeusvertailua tehnyt, niin ehdotan, että sekä lause että lähdepyyntö pidetään artikkelissa, koska se nyt todennäköisesti on totta, mutta lähdettä sille ei ole. Onkos sinulla muuten muuta lähdettä tuolle huippunopeudelle, kun kaikissa muissa löytämissäni lähteissä mainitaan 75 km/h? --Herra Maka 16. toukokuuta 2007 kello 19.28 (UTC)
Lähteeksi mainittu artikkeli mainitsee nopeudeksi noin 80 km/h joten sillä perusteella muutan nopeuden lähteen mukaiseksi.
Anssi Orrenmaa: Puuratojen Rolls Royce. Ilta-Sanomat (28. huhtikuuta 2006)
89.166.16.75 17. toukokuuta 2007 kello 22.36
Hyvä, että löysit tuon viimeisenkin lähteen, nyt artikkeli kuuluu mielestäni lyhyydestäänkin huolimatta Wikipedian parhaimmistoon. Sen verran vielä tuosta lähteistyksestä, että lähteiden tulee olla mahdollisimman luotettavia. Eli ei riitä, että jossakin on vain sanottu jotakin, vaan sanojan tulee olla luotettava. Tähän seikkaan vedoten muutin tuon nopeuden takaisin 77 km/h:n (ja myös korkeuden 25 m:n), koska se informaatio tulee nähdäkseni luotettavimmalta taholta, rakentajan yhteistyökumppanilta. Kuten huomaat, Ilta-Sanomien artikkelissa pituudeksi on ilmoitettu 900 metriä, mikä menee kyllä ihan päin honkia, ja tämän takia nähdäkseni muihinkin kyseisen artikkelin lukuihin tulee suhtautua varauksella: noin 80 km/h nyt voi tarkoittaa mitä tahansa 75–85:n väliltä. En tahdo syytellä, mutta tuollainen mahdollisimman suurien lukujen keräily eri tahoilta vaikuttaa taas mainostukselta, johon olet aiemmin syyllistynyt. PS. Voit sisentää kommenttisi keskusteluissa laittamalla kaksoispisteen kappaleesi alkuun. Tällöin keskustelu on luettavampaa. Ja allekirjoitus tulee näpyttelemällä neljä ~-merkkiä peräkkäin. Herra Maka 18. toukokuuta 2007 kello 13.06 (UTC)

Vuoristorata otettiin asiakaskäyttöön lauantaina 29. huhtikuuta 2006 siitä oli poistettu sana asiakas ja silloin lauseesta tulee virheellinen, koska 29. huhtikuuta 2006 sillä rata oli ollut jo testikäytössä useampia viikkoja, joten asiakas sana on hyvin perusteltu tässä kohdin. Täältä löytyy esimerkiksi video ennen 29. huhtikuuta 2006 käytössä olleesta radasta kun sillä ajaa Great Coasters International Inc työntekijät testejä... http://english.rides.nl/parken/multimedia/powerpark Thunderbird on GCI:n ensimmäinen rata Euroopassa, ja sen avulla yrityksellä on tarkoitus päästä Euroopan markkinoille. Tämäkin asia löytyy lähteisiin mainitusta materiaalista. Mielestäni tänä on toteamus eikä mikään mainoslause.

89.166.16.75 25. toukokuuta 2007 kello 23.21 (UTC)

Olet mielestäni oikeassa molemmissa asioissa, Ulrika on vähän intoillut liikaa. Jos illalla on paremmin aikaa, katson vähän artikkelia, ja siirrän tämän keskustelun Thunderbirdin keskustelusivuille, jatketaan keskustelua siellä. Terveisin, Herra Maka 26. toukokuuta 2007 kello 09.12 (UTC)
Minusta yritysten pyrkimykset eri markkinoille eivät kuulu tietosanakirjaan eivätkä Wikipediaan. Poistan se toistamiseen. Yleisön kannalta laite tulee käyttöön silloin kun sinne yleisö pääsee. Testikäyttöjä voi tietenkin tehdä ja tehdään kaikilla laitteilla, niin junilla kuin vuoristoradoilla, mutta sitä ei vielä sanota käyttöön otoksi. Kolmanneksi: Youtubea ei ole hyväksytty Wikipediaan, eli ne on johdonmukaisesti poistettu. --Ulrika 26. toukokuuta 2007 kello 11.51 (UTC)
Herra Tuuliviiri vaihtaa mielipidettä(!): Ulrika on oikeassa. (Pannaanko kokemattomuuteni piikkiin...) Noissa kahdessa asiassa (markkinoille pääsy & testikäyttöjen erottelu) ei siis sinänsä mielestäni ole mitään vikaa, ne eivät vain ole oleellisia artikkelin kannalta. Poistin maininnat Thunderhead-vuoristoradasta samaan periaatteeseen vedoten. Pituusvaatimukset sen sijaan näyttäisi mainittavan huvipuistolaittessa ihan järjestään, se säilynee? Palautan myös mielestäni oleellisen erottelun PowerLandin ja PowerParkin välillä, jonka Ulrika poisti toistona. Voisin samalla kysyä Ulrikalta, onko tuo nettiin skannattu artikkeli, jota on käytetty lähteenä, tekijänoikeuslakien mukainen? Herra Maka 26. toukokuuta 2007 kello 13.27 (UTC)
Ei ole mielestäni tekijänoikeuslakien mukainen, sillä siinä ei ole mainittu, että lehdeltä olisi saatu lupa tekstin julkaisemiseen. Joku voisi vinkata Iltikselle. Lasku sieltä lähtee sivun pitäjälle. Ovat kuulemma laskuttaneet joskus aika rutkastikin luvattomasti kopioiduista teksteistä:) --Ulrika 26. toukokuuta 2007 kello 19.22 (UTC)
Eli tässä ilman mitään todisteita neuvon, että jos 89.166.16.75 olet missään tuon www.hmkp2006.netin kanssa, kehottaisit poistamaan kuvatiedoston. Lähteen aseman se toki säilyttää. --Herra Maka 26. toukokuuta 2007 kello 21.52 (UTC)
Ulrika se on hyvä, että olet valppaan. Mielestäni eri musiikki yhtyeiden ja yritysten pyrkimyksistä valloittaa maailma eri kolkkia ei ole sellainen asia mikä ei voisi ilmetä sanakirjassa. En tiedä olenko väärässä. Mikäli olet edelleen kanssani eri mieltä annan vinkin mistä voi poistaa, myös vastaavan tyyppisen lauseen...http://fi.wikipedia.org/wiki/Nokia_%28yritys%29 . Se kuuluu seuraavasti:
Nokia on pyrkinyt viime vuosina musiikkipuhelinten markkinoille Nseries -multimediapuhelinsarjallaan, joilla se tavoittelee maailman suurimmaksi mp3-soitinten valmistajaksi.
89.166.16.75 26. toukokuuta 2007 kello 16.23(UTC)
Toistetaan tähän, että GCI:n pyrkimykset eivät kuulu Thunderbird-artikkeliin. --Herra Maka 26. toukokuuta 2007 kello 13.27 (UTC)
Rekisteröitymätön IP voi itse muokata artikkeleita eikä delegoida tehtäviä toisille, jos on sitä mieltä että artikkelissa on vikaa. En ole vastuussa kaikista Wikipediassa olevista artikkeleista, vaikka sitä tehtävää aika ajoin yritetään harteilleni istuttaa. Toistona poistamani Power... ei näköjään ollutkaan toisto. --Ulrika 26. toukokuuta 2007 kello 19.22 (UTC)