Keskustelu:The Steeples

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haluan tietää, mikä artikkelin teksti on kopioitu ja mistä lähteestä? Tällaiset väitteet tai epäilyt olisi syytä yksilöidä. Lähteitä tietenkin pitää käyttää dokumentoinnissa. Areok 21. huhtikuuta 2007 kello 10.26 (UTC)

Piti yksilöidä. Tekijänoikeus on kuvan ottajalla. Jos olet kuvassa, on tietysti mahdollista että olet käyttänyt itselaukaisijaa tms. mutta varsinkin toinen kuva vaikuttaa ammattilaisen ottamalta. Toiseksi: levyistä ei ole mitään tietoja. Ovatko ne oikean levy-yhtiön julkaisuja vai omakustanteita? --Ulrika 21. huhtikuuta 2007 kello 10.41 (UTC)
Olen mukana toisessa kuvassa. Kuva on otettu julistetta varten. Minulla on siitä alkuperäinen "valoluvakopio" albumissani, jonka olen skannannut tähän artikkeliin. Levyjen tiedot löytyvät artikkelista ja myös lähteistä (mm. Suomen Mediamusiikki Oy on ihan oikea levy-yhtiö). Voit tietenkin tarkistaa asian, jos et muuten usko.Areok 21. huhtikuuta 2007 kello 11.12 (UTC)
Se että olet kuvassa, ei anna sinulle tekijänoikeutta. Poistakoot wikipedian tekijänoikeusasiantuntijat tämän, koska hallitsevat ne asiat paremmin. Tietysti voit itsekin tehdä sen, kun ymmärrän ettet ole kuvien ottaja. --Ulrika 21. huhtikuuta 2007 kello 11.14 (UTC)

Artikkelin kuvat 2 ja 3 on otettu vuosina 1965-1966. Kuvien ottajia ei kukaan asianomainen muista eli tekijänoikeus on "tuntematon" tai "vanhentunut". Minkälainen käyttöoikeusmallinne tällaiseen pitäisi panna? Kuvien poistaminen olisi mielestäni asiatonta.Areok 22. huhtikuuta 2007 kello 15.07 (UTC)

Kysy tarkemmin vaikka Samulililta, hän on perehtynyt tekijänoikeusasioihin ja erityisesti Wikipediaan käytäntöön. Minun mielestäni se, ettet tiedä kuvan ottajaa, ei poista kuvan ottajan tekijänoikeutta. Silloinhan kaikki kuvat olisivat vapaata riistaa. --Ulrika 22. huhtikuuta 2007 kello 15.17 (UTC)