Keskustelu:Sytokromi c

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Todennäköisyys[muokkaa wikitekstiä]

Miten nuo todennäköisyyslaskennat liittyvät aiheeseen? Ne antavat ymmärtää, että sytokromi c olisi syntynyt sattumalta, mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. Proteiinit ovat kehittyneet nykyiseen muotoonsa valinnan kautta, joka on sattuman vastakohta.

Evoluutiopuu[muokkaa wikitekstiä]

Merikanto on lisännyt artikkeliin seuraavia virkkeitä[1]:

  1. "Jos katsotaan sytokromi-c:n erilaisuutta oletetussa evoluutiopuussa "ylhäältä alas" mutkikkaamista eliöistä yksinkertaisempiin, erilaisuus kasvaa yhä alemmas mennessä."
  2. Mutta jos sytokromi-c:n samankaltaisuutta katsotaan evoluutiopuussa "alhaalta ylös" yksinkertaisemmasta bakteerista käsin, huomataan, että vehnän ja ihmisen sytokromi-c:t poikkeavat suunnilleen yhtä paljon toisistaan,
  3. Vehnä ja ihminen ovat muuntuneet bekteerista katsoen yhtä paljon, mutta niillä on eroa, koska ne ovat kehittyneet eri suuntiin. Molemat poikkeavat suunnilleen yhtä paljon bakteerion sytokromi-c:stä koska ne ovat saapuneet rajalle, jonka jälkeen sytokromi-c ei pysty muuttumaan. Sytokromi-c voi muuntua vain noin 64-69%, ennen kuin se lakkaa olemasta sytokromi-C:n. Samankaltaisuutta on oltava silloin ainakin 100%-64-69% eli 31-36%, että sytokromi-C tunnistuisi sytokromi-C:ksi.

Mielestäni nämä pitäisi poistaa seuraavista syistä:

  1. Ensinäkin evoluutiossa ei ole olemassa "ylhäällä" ja "alhaalla". Toiseksi lauseen loppu on mieletön, koska erilaisuus on aina suhteellista.
  2. Järjetön lause. Ihmisen ja vehnän sytokromi c:t poikkeavat toisistaan aina yhtä paljon, katsoo mistä suunnasta tahansa.
  3. Lähteetön. Lisäksi ei voi puhua bakteerista, johon vertaa. Bakteerit ovat kokonainen eliökunnan domeeni, jonka sisällä on valtavaa vaihtelua.

Samulili 14. maaliskuuta 2009 kello 18.17 (EET)[vastaa]