Keskustelu:Sulkeiset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

tänne voisi laittaa myös rättisulkeisten määritelmän Anaconda 4. helmikuuta 2007 kello 17.45 (UTC)

Aika asenteellinen artikkeli. Uusi tutkimus ja omat mielipiteet kasvavat hyvin täällä. En nyt niin hirveän vakvasti ole wikpediaa tähänkään asti ottanut, mutta kyllähän tämä vie pohjan siltä vähältäkin. Hyvä työkalu lähteiden, mutta ei niinkään tiedon, hankkimiseen.--212.226.42.160 1. syyskuuta 2012 kello 11.57 (EEST)[vastaa]

Vaatii uudelleen kirjoittamista[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on kirjoitettu Suomen Puolustusvoimien näkökulmasta, eikä yleisesti sulkeisjärjestyksestä ja on muutenkin asenteellinen, mukaanlukien artikkelin luokittelu.

"Sulkeiset eli sulkeisjärjestysharjoitus on Puolustusvoimissa käytössä oleva koulutusmenetelmä." Vaikka kyseessä on lähes jokaisen arjmeijan käyttämä koulutusmenetelmä.

"Oikein käytettynä se on puolustusvoimien kouluttajien mukaan nopein tapa hallita suurienkin joukkojen liikettä." Artikkelien tulisi pohjautua tosiasioihin, eikä väittämiin ja mielipiteisiin, ja lähteet tulee olla merkitty erikseen. Tässä tapauksessa kouluttajia voidaan pitää asiantuntijoina, joten parempi muoto olisi: "Sulkeisjärjestys on nopein tapa hallita suurten joukkojen liikettä."

Otsikko "Sulkeisilla puolustusvoimien mukaan tavoiteltuja hyötyjä" on huono, edellä mainituista syistä, on asenteellinen ja kappale muutenkin käsittelee enimmäkseen historiaa.

"Koska simputus on Puolustusvoimissa kielletty, sulkeisharjoituksia ei ole luvallista käyttää rangaistuksena tai esimiesaseman väärinkäyttöön. Kaiken sulkeiskoulutuksen tulee tähdätä edellä mainittuihin hyötyihin vaikka se olisi henkisesti ja fyysisesti rasittavaa. Sulkeisia voidaan toistaa mikäli vaadittuja koulutuksellisia tavoitteita ei saavuteta." Kappaleesta irrallinen toteamus, joka on Suomen Puolustusvoimien näkökulmasta.

"Sulkeiskomennot"-kappale on vain Suomen Puolustusvoimien sulkeisjärjestysohjesäännön määrittämiä komentoja ja siinäkin puutteellinen.