Keskustelu:Stanolit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Huomattava määrä väitteitä joille ei viitteitä sen enempää. Onko Benecol-tekijöitten mainos?  –Kommentin jätti 193.167.226.189 (keskustelu)

Koe-eläimillä lisää syöpää, jos käyttävät ihmisen 3g/vrk vastaavaa annosta[muokkaa wikitekstiä]

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/45404 Niin kasvisterolin kuin kasvistanolin saanti lisäsi suolistokasvainten määrää. Väitöstutkimus osoitti, että kasvisterolit ja kasvistanolit näyttävät lisäävän suolistokasvainten muodostumista eri mekanismeilla. Kasvistanolin saanti lisäsi paksusuolisyövälle keskeisen solusignaalireitin, Wnt-reitin, aktivaatiota sekä lisäsi kasvutekijäreseptori Egfr:n määrää suoliston soluissa. Kasvisterolin kasvaimia aiheuttava vaikutus näyttäisi välittyvän muiden mekanismien kautta. --Reijo Koskela 16. helmikuuta 2015 kello 21.52 (EET)

Kasvisstanolit ja kasvissterolit eivät vähennä kuolleisuutta MILLÄÄN potilasryhmällä[muokkaa wikitekstiä]

Kuten voitte englanninkieliseltäkin puolelta lukea. Ei ole YHTÄÄN tutkimusta, että kuolleisuus vähenisi, vaikka kolesteroli olisi alunperin ollut 10. Englanninkielisessä Wiki-versiossa lukee: Esterified plant stanols have been proven to reduce cholesterol in a number of randomised, placebo-controlled double-blind clinical trials. However absolutely NO effect on clinical endpoints such as CVD or mortality was demonstrated.

Jos jollakin on uudempaa tietoa että kuolleisuus vähenisi edes yhdellä potilasryhmällä, luen mielelläni. Pelkään, että monilla kuolleisuus päinvastoin lisääntyy. --Reijo Koskela 16. helmikuuta 2015 kello 22.02 (EET)