Keskustelu:Sosiaalinen älykkyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Peilisolu on aivosolu, joka toimii samalla tekoa tehtäessä ja sellaista havaittaessa identtisellä tavalla. Ihminen pystyy juuri näiden solujen avulla asettumaan toisen ihmisen asemaan, imitoimaan, simuloimaan näkemäänsä. Mitä hyötyä tästä hypoteesista sitten on muuta kuin se, ettei selittämiseen tarvita psykologiaa, kasvatustiedettä, kommunikaatiotutkimusta tms. vaan kaiken selittää neurofysiologia. Kun näitä peilisoluja tuntui löytyvän (eli magneettilaitteet hälyttivät) puhekeskuksen lähettyviltä, ilmeisesti Occamin partaveitsi pakotti tutkijat olettamaan, että kieli on myös peilisolujen mahdollistamaa"

"Erityinen selittäjäkandidaatti on italialaisten neurologien 1980-luvulla keksimä, edelleen aika kiistanalainen teoria peilisoluista."

Ensimmäisessä Lainauksessa kappaleessa "Tunneälystä sosiaaliseen älyyn" kieli luiskahtaa neutraalista arvolatauksellisempaan, eikä ole selvää onko ajatuksen esittänyt artikkelin kirjoittaja vai onko ajatus jonkun muun. Ensimmäisessä tapauksessa kohta ei kuulu artikkeliin ja toisessa lainaus on tehtävä selväksi ja lähteet esitettävä.

Toisessa lainauksessa myös huonoa kieltä.

¨¨¨¨

Äänen jätti Käyttäjä (keskustelu - muokkaukset). Käyttäjät, joilla on liian vähän muokkauksia tai jotka ovat rekisteröityneet äänestyksen aloittamisen jälkeen, eivät ole äänioikeutettuja.