Keskustelu:Sopimus Euroopan perustuslaista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdistämisestä

Ensinnäkään Euroopan unionin perustuslaki ei ole Euroopan unionin perustuslaki, vaan Euroopan unionin perustuslakisopimus, millä osoitetaan, että kyseessä ei ole (vielä) Euroopan unionin perustuslaki federalistisessa mielesssä, vaan kyseessä on federaation ja konfederaation sekamuoto, missä vain osa konfederaation jäsenvaltioille kuuluvasta suvereniteetista luovutetaan Euroopan unionin päätöksentekoon.

Toisekseen Euroopan unionilla ei ole Euroopan unionin perustuslakia, koska sitä ei saada hyväksyttyä siksi, että Ranska, Hollanti, mahdollisesti Tanska ja jotkin muuta maat siitä kieltäytyvät.

Ehdotan, että tehdään niin kuin EU:ssa eli joku kirjoittaa valmiiksi Euroopan unionin perustuslakiartikkelin täyttäen sinne kaikki pykälät sekä artikkelin alkuun kirjoittaa joitain vaiheita Pariisin 1951 sopimuksesta Nizzan sopimukseen.

Tällä hetkellä perustuslakisopimuksen hyväksymisprosessi on ajankohtaisin, joten yhdistämisestä seuraisi se, että Euroopan unionin perustuslaki -artikkeli ei olisi valmis samaan aikaan kun perustuslakisopimus -artikkeeliin tuloo koko ajan tietoa lisää sitä mukaa kun ratifioinnit ja kansanäänestykset jatkuvat.

Ehdottaisin siis, että minimissään ensiksi täydennettäisiin Euroopan unionin perustuslaki-artikkeli kaikkien osioiden kohdalta täyteen, lisättäisiin hieman tietoa alkuun nykyisistä perussopimuksiksi katsottavien sopimusten tietoja ja sitten yhdistäminen tehtäsiin siten, että perustuslakisopimus-artikkli olisi osio Euroopan perustuslakisopimus-pääartikkelia prosessin kuvauksena, miten EUn valtiosääntö kehittyy. Kommentin jätti 81.175.152.242 (keskustelu – muokkaukset).

Uusi sopimus[muokkaa wikitekstiä]

Tämä sivusto kaipaisi vihdoin rajua remonttia. Tarvittaisiin alaotsikkoa, joka käsittelisi sopimuksen etenemisen eri vaiheita ym. Kommentin jätti 84.230.12.177 (keskustelu – muokkaukset).