Keskustelu:Skeet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Viimeisessä kappaleessa on lause: "Kuitenkin kun 1992 Barcelonan olympialaisissa kiinalainen nainen Shan Zhang voitti kultamitalin, jonka jälkeen siirryttiin sukupuolijaon mukaiseen sarjajakoon." Siinä on kaksi ongelmaa.

1) Lause on kieliopillisesti ongelmallinen. Kirjoittaisin sen näin: "Sukupuolijaon mukaiseen sarjajakoon siirryttiin vuoden 1992 Barcelonan olympialaisten jälkeen, kun kiinalainen nainen Shan Zhang voitti kultamitalin."

2) Lause on merkityksellisesti ongelmallinen. Siinä tulee nimittäin sanottua, että voittajan sukupuoli on se nimenomainen syy, miksi sarjajakoa muutettiin.

Onko asia kuten 2. kohdassa sanotaan, vai oltiinko muutos sarjajakoon päätetty jo aiemmin? Vaikuttiko sarjajakoon kenties joku muu syy kuin se, että nainen pieksi miespuoliset kilpailijansa? Ymmärrän kyllä, että se ottaa miehiä pannuun :-) Jos asia tosiaan on niin, että äijien herkkähipiäisyys on muutoksen syy, niin 1. kohdan korjaus riittää. Jos ei, niin koko lause pitää muuttaa sellaiseksi, että se tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä mitä siinä lukee. Hyvä suomen kieli on sitten mukava lisä.

Onnikoo (keskustelu) 17. helmikuuta 2013 kello 11.21 (EET)[vastaa]

Hei ja kiitos huomiosta. En tiedä mikä on oikea vastaus, mutta yritin muotoilla asian niin, että siinä vain todetaan sarjajaon muutoksesta, eikä oteta kantaa, oliko miesten herkkähipiäisyys tosiaan muutoksen syy. :) --Quinn (keskustelu) 17. helmikuuta 2013 kello 11.57 (EET)[vastaa]
Muistaakseni jaosta oli päätetty jo aikaisemmin, ja lähinnä naisampujien halusta. --Savir (keskustelu) 17. helmikuuta 2013 kello 12.04 (EET)[vastaa]