Keskustelu:Sinkku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ihmettelen kovin, miksi sana tai sivu 'sinkku' olisi roskaa... Katso vaikka de, en ja sv. Valideja määrittelyjä. En siis ymmärrä.

Vieraskieliset sivut ovat täsmennyssivuja. Sivulla on siis lyhyt selitys ja ohjaus varsinaiseen artikkeliin, kun samalla sanalla on useita eri merkityksiä. Kirjoita siis artikkelit singlelevy ja naimaton tai sinkku (siviilisääty). Mikäli sinkku-sanalla on vielä muita merkityksiä, lisätään uusia artikkeleita vastaavasti. --Hippophaë 4. huhtikuuta 2005 kello 00:01:30 (UTC)
Käytin vieraskielisiä sivuja esimerkkinä. Wiktionaryissä on vastaavat. Sinkkuus t. sinkku ei muuten ole siviilisääty. Käsittääkseni täällä on tapana korjailla ja parannella toisten tekemisiä eikä merkitä niitä heti roskaksi? En ymmärrä kehotusta kirjoittaa uusia artikkeleita.
Sinkun nimike siviilisäätynä taitaa olla "naimaton". --Teme 4. huhtikuuta 2005 kello 00:19:51 (UTC)
Tosin naimaton on vähän eri asia kuin sinkku, sillä eronnutkin voi olla sinkku. --Teme 4. huhtikuuta 2005 kello 00:25:42 (UTC)
Juuri niin. Juridisesti on olemassa neljä siviilisäätyä: naimaton, naimisissa, eronnut ja leski. Siispä sinkku <> naimaton. Sanana "sinkku" on vakiintunut arki- ja puhekieleen ja korvannut vanhanpiian ja -pojan.

Henkilön lempinimen merkittävyys näyttää minusta kyseenalaiselta. --Thi 27. huhtikuuta 2010 kello 18.07 (EEST)[vastaa]

Samaa nimeä käytetään lehdistössäkin; Haulla päälle 10 000 osumaa.-Henswick- Toivomuskaivo 27. huhtikuuta 2010 kello 18.52 (EEST)[vastaa]