Keskustelu:Serbian jalkapallomaajoukkue

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttäjä:Ekeb informoi minua, että HS:n uutinen on ristiriidassa suurten uutistoimistojen kanssa, jotka raportoivat Serbian osallistuvan omalla joukkueellaan jo 2008 EM-karsintoihin. Tulisiko artikkelissa ilmoittaa molemmat uutiset vai hylätä HS:n uutinen ilmeisen virheellisenä? --Jannex 24. toukokuuta 2006 kello 10.34 (UTC)

Asiasta toiseen, tuo laatikon lippumalline on nyt virheellinen viitatessaan Jugoslaviaan. Löytyisikö oikeampi vai pitäisikö se värkätä käsin. --ML 24. toukokuuta 2006 kello 11.23 (UTC)
Tuo sivun alalaidassa oleva linkki antaa erilaista tietoa kuin Helsingin Sanomien tämänaamuinen paperiversio, jossa uutinen pääpiirteissään on sanasta sanaan sama, mutta kerrotaan nimen omaan Serbian osallistuvan omalla joukkueellaan EM-karsintoihin, kun taas Montenegro liittyy kansainväliseen jalkapalloliittoon myöhemmin ja osallistuu vasta 2010 MM-karsintoihin. Ehkä tieto on päivän aikana muuttunut tai ehkä asiasta ei ole täyttä selvyyttä vielä. Kuitenkin Serbia on Serbia ja Montenegron virallinen jatkaja, ja UEFAn mukaan Montenegron pitäisi perustaa oma jalkapalloliitto ja liittyä FIFA:n jäseneksi ennen kuin sitä voi käsitellä omana entiteettinään. Tämä tuskin tapahtuu ennen syyskuisten EM-karsintojen alkua. --SM 24. toukokuuta 2006 kello 17.55 (UTC)

Serbia ja Montenegron joukkueesta 95 % oli serbialaisia, ja Serbia oli Serbia ja Montenegron seuraajavaltio, joten päätettiin säilyttää olemassa oleva organisaatio ja nimetä joukkue uudelleen Serbian maajoukkueeksi. Tämä myötäilee myös FIFA-jäsenyyttä, jonka Serbia säilyttää joutumatta hakemaan sitä uudestaan. --Hapo 4. heinäkuuta 2006 kello 23.03 (UTC)

Alkukappaleet voisi joku kirjoittaa uusiksi selostamaan muuttunutta tilannetta. Menen itse nukkumaan nyt. --Hapo 4. heinäkuuta 2006 kello 23.07 (UTC)

Serbia on kyllä Jugoslavian ja myöhemmin Serbia ja Montenegron virallinen seuraajavaltio. Samalla lailla myös Venäjä on Neuvostoliiton virallinen seuraaja, mutta ei niidenkään artikkeleita ole tungettu yhteen. --SM 17. kesäkuuta 2007 kello 15.20 (UTC)