Keskustelu:Satakieli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muutin tämän heimon samaksi kuin se on englanninkielisessä Wikipediassa. Muita lähteitä: Avibase [1], Bird Data Project, jossa esitellään myös eri luokittelujen historiaa. -Jean d'Arc 21:11 huhti 5, 2004 (UTC)

Satakieli kuuluu rastaisiin, Turdidae, eikä sieppoihin. Näin ainakin kaikissa suomenkielisissä kirjoissa ja listoissa. Käsittämättömiä nuo britit...Ikiaiki 17. syyskuuta 2006 kello 16.00 (UTC)

Joskus mm. rastaat, siepot, kertut, timalit ym. yhdistetään yhdeksi pitkälti yli tuhannen lajin heimoksi Muscicapidae, ts. kyse ei ole satakielen siirtämisestä sieppojen heimoon, vaan koko rastaiden heimon yhdistämisestä siihen. Fi.wikin sieppojen ja rastaiden artikkelit eivät selvästikään noudata tätä linjaa, vaan ne käsitellään erillisinä heimoina, ja niin kauan kuin tämä on asianlaita sieppoihin linkittäminen on ehdottomasti väärin. Yhtä kattavaa kansainvälistä luokitteluahan linnuille ei ole – olisiko BirdLife Internationalin käyttämä lähimpänä sitä? Suomalaisesta näkökulmasta paras voisi olla tämä, vaikka se poikkeaakin selvästi tässä käytetystä – ja taitaapa Bongariliiton käyttämästä WP-lajilistastakin poikkeavuuksia löytyä. Kaikki maintut pitävät rastaita ja sieppoja erillisinä heimoina. Ei kai en.wiki brittiläinen ole, kun amerikanenglantia käyttää... --Anshelm 25. marraskuuta 2007 kello 00.56 (UTC)

Asiaa tarkasteltuani huomasin, että en.wikissä on kyse eri asiasta: rastaat ja siepot ovat erillisiä heimoja, mutta uusien tutkimustulosten valossa niissä on tapahtunut keskenäistä sukujen vaihtoa. Yllä antamistani linkeistä "Maailman lintujen suomenkieliset nimet" noudattaa tätä linjaa, mutta viralliset Suomen ja WP:n lajilistat lukevat satakielen yhä rastaiden heimoon. --Anshelm 25. marraskuuta 2007 kello 03.04 (UTC)

Minkä punarinnan?[muokkaa wikitekstiä]

Satakieli on selvästi punarintaa kookkaampi. Se painaakin lähes 10 grammaa enemmän.Ikiaiki 22. lokakuuta 2006 kello 10.31 (UTC)

Muutenkin punarinnan käyttö paino- tai tilavuusyksikkönä on vieraan oloista. --193.110.109.30 29. tammikuuta 2008 kello 08.06 (UTC)


Hello,

Do you think it would be of interest for visitors of this article to add (and translate!) this info:


Mtcn 19. tammikuuta 2009 kello 19.21 (EET)[vastaa]