Keskustelu:Samson (sarjakuvapiirtäjä)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Samulili voisi jättää puuttumatta tähän, samannimisen henkilön artikkeliin. 84.251.178.249 3. huhtikuuta 2006 kello 09.25 (UTC)

Samulilista ei näillä meriiteillä tehdä artikkelia eikä siis tarpeetonta mainintaakaan. Jos sallitte vertailun, niin Sepistä ei ole Wikipediassa sanaakaan. -tKahkonen 3. huhtikuuta 2006 kello 11.16 (UTC)

Olen eri mieltä. Jo se, että tuo toinen Lintula on aktiivinen ja näkyvä wikipedisti, on omiaan johtamaan sekaannuksiin, kun jotkut olettavat että sarjakuvapiirtäjää koskeva artikkli koskee samalla samuliliä. Sekaannuksen estoperusteella siis tulisi olla disambiguaationotaatti tuossa artikkelissa. (Olen nähnyt tällaisia tilanteita, joissa on kaksi täysin tai melko samannimistä: spontaanista editoijajoukosta löytyy ne/niitä jotka kirjoittavat sitä toistakin koskevaa tietoa samaan artikkeliin, mikä tulee sitäkin mahdollisemmaksi jos siellä ei edes varoiteta että on kaksi samannimistä - muun muassa, en-wikissä oli aikanaan rasittavaa erotella Toskanan Leopold II:sta koskeva tieto pois keisari Leopold II, Toskanan suurherttuan, artikkelista - aivan kaikki eivät olleet tajunneet että äijiä olikin kaksi). Lisäksi Samuli Lintula (pikkupoliitikko) on niillä rajoilla että hänestä voisi ollakin artikkeli wikipediassa (ja kuulemma olikin jonkin aikaa), joten tälläkään perusteella notaatti EI ole TARPEETON.

Jos wikipedian nykyiset säännöt ovat toisenlaiset, silloin niissä on järjettömyyttä ja ne pitäisi muuttaa. Mutta en edes vielä ole kuullut että sellaista typerää sääntöä olisi todellisuudessa olemassa. Jospa samulili ja kahkonen esittäisivät missä se sääntö on... 84.251.178.249 3. huhtikuuta 2006 kello 11.48 (UTC)

Täällä: Wikipedia:Merkittävyyskynnys Tarja Halosia on muistaakseni 17 Suomessa. Siinä olet oikeassa, että jotkut Wikipedian käyttäjäsivuja lukevat voivat yhdistää Samulilin Samsoniin. Eiköhän tämä keskustelusivu kuitenkin saa heidät oikeille raiteille. -tKahkonen 3. huhtikuuta 2006 kello 11.55 (UTC)

Minähän arvasin. Tuo sääntö ei sano mitään notaateista, vaan vain itsenäisistä artukkeleista. Eli teidän meuhkaamisenne säännöllänne perustuu siihen, että yritätte ekstrapoloida sääntöä asioihin joihin se ei sovi. Minäpä lausun noudatettavaksenne uuden periaatteen: ei ole kiellettyä mainita artikkelissa henkilöä, josta ei ole omaa artikkelia. Toki noudatatte sitä ainakin tästä lähtien, koska se on järkevää. Vaikka jouduttekin siten muuttamaan omia uskomuksianne ja ekstrapolaatioitanne. 84.251.178.249 3. huhtikuuta 2006 kello 12.06 (UTC)

Samuli Lintula poistettiin. Kuten jo sanoin, myöskään toisesta pikkupoliitikosta Seppo Lehdosta ei ole artikkelia eikä edes mainintoja artikkeleissa. Samulilistä riittää varmasti näinkin iso maininta täällä keskustelusivulla. -tKahkonen 3. huhtikuuta 2006 kello 12.16 (UTC)

Vähän on lisää tullut Musta hevonen -albumeja: ainakin Oodi syksylle, Vuokrakolmio Bermudalla ja Sattuvaa huumoria. 109.240.35.168 10. toukokuuta 2023 kello 20.45 (EEST)[vastaa]