Keskustelu:Saksankielinen Wikipedia

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kummallista että meidän pitää mainostaa jotain ihmeen kärpäsenkakka-tekijänoikeusrikkomusta kun muut eivät sitä noteeraa, ja kirjoittavat sen sijaan laajasta laatuvertailusta. --ML 16. joulukuuta 2005 kello 14:54:36 (UTC)

kyllä minusta meidän on syytä olla avoimia Wikipedian vahvuuksista, että heikkouksista. Asioiden hyssyttely ei auta ketään. Tämä voisi olla meille hyvä varoitus siitä mitä täälläkin voisi tapahtua, jos emme ole tarkkoina. --Joonas 16. joulukuuta 2005 kello 14:58:45 (UTC)
No meillähän jo kävi samankaltainen tapaus Pienen tietosanakirjan kanssa, mutta en pitäisi sitäkään kovin kiinnostavana. Muunkieliset wikipediat eivät ole nähneet asiaa maininnanarvoiseksi tässä eivätkä paljon muuallakaan. Mistä tämä näköjään lähes yksinomaan meikäläinen käsitys asian suuresta painoarvosta yleensä on lähtöisin? Yhdestä IT-viikko-nimisen laatujulkaisun uutisesta? --ML 16. joulukuuta 2005 kello 15:04:08 (UTC)
En ota kantaa itse tähän asiaan, mutta mielestäni Pienen tapaus oli aivan eri kokoluokkaa kuin tuo Saksan tapaus, ainakin jos Signpostiin on uskomista. Pienen kohdallahan oli kyse lähinnä äärivarovaisuudesta. --Hasdrubal 16. joulukuuta 2005 kello 15:08:55 (UTC)
Laajuusluokka (satoja artikkeleita) on sama, periaate on ilmeisesti sama, eli artikkeleita on luultu vapaiksi. Ainoa eroa on, että DDR:läisistä tietosanakirjoista joku saattaa tulla vielä vaatimaankiin oikeuksiaan, Pienestä tietosanakirjasta tuskin. Mutta olkoon, en jaksa tästä kinastella. Tasapuolisuuden vuoksi artikkelissa voisi kuitenkin kertoa noista laatuvertailuistakin. --ML 16. joulukuuta 2005 kello 15:12:48 (UTC)
Hyssyttely ei varmastikaan ole hyväksi, mutta ehkä asia saa sivullamme suhteettoman suuret mittasuhteet, jos se käsittää 50% saksankieliseen Wikipediaan liittyvästä tiedosta... Ehkä rikkomuksen voisi siirtää omalle sivulleen. Toisaalta joku voisi aivan hyvin kyseenalaistaa sellaisen sivun tarpeellisuuden. Yksi mahdollisuus olisi kirjoittaa lisää muuta tietoa saksankielisestä Wikipediasta. Olisiko jollakulla vielä muita hyviä ideoita? --Tero Vilkesalo 16. joulukuuta 2005 kello 15:22:58 (UTC)
Se mitä muissakin on: jutut CD- ja DVD-julkaisuista ja laatuarvioinneista. --ML 16. joulukuuta 2005 kello 15:24:31 (UTC)