Keskustelu:Riitti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vaihdoin alkuun takaisin "sanakirjan mukaan". Muuten teksti on ristiriitaista: Alussa suoraan sanotaan, että riitti on VAIN uskonnollinen toimitus ja myöhemin kuitenkin puhutaan uskonnottomista riiteistä. Tuo "sanakirjan mukaan" pehmentää muotoilua. Sanakirja ei ota huomioon lukuisia maallisia riittejä. Eaalto 30. tammikuuta 2007 kello 08.04 (UTC)

Kaikki online-dictionaryt antavat "ritus"-sanalle vain käännöksen riitti, seremonia, käytäntö (usage, ceremony, rite). Yksikään ei liitä siihen "uskonnollista" etuliitettä.Eaalto 31. tammikuuta 2007 kello 07.33 (UTC)

On turha sanoa "luultavasti" voidaan puhua uskonnottomista riiteistä, koska niitä on vaikka kuinka: mopottajaiset, nahkiaiset, penkkarit, vanhojen tanssit, ylioppilasjuhlat, polttarit ... Kaikki ovat selviä siirtymäriittejä, joilla ei ole mitään uskonnollista taustaa.Eaalto 1. helmikuuta 2007 kello 07.08 (UTC)

Kunhan on lähdeviite alan tutkimukseen, jossa sanotaan näin. --Thi 1. helmikuuta 2007 kello 14.37 (UTC)

Tuo on täysin epävirallinen sivu: erään vapaa-ajattelijan näkemys siitä, mitä elämänkatsomustiedon pitäisi olla. Sivun alussa näkyykin, että ateistien linja poikkeaa virallisesta Opetushallituksen linjasta. Kyseessä on siis aika pitkälle yksityisajattelu.Eaalto 2. helmikuuta 2007 kello 13.00 (UTC) Viitteen teksti on ristiriidassa muun artikkelin kanssa, lisäksi se on kielellisestikin niin huono, että poistin sen taas.Eaalto 2. helmikuuta 2007 kello 13.06 (UTC)

ok