Keskustelu:Python (ohjelmointikieli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pythonin käyttöaluetta rajaa voimakkaimmin kaksi ominaisuutta, tyypittömyys ja suoritusnopeus. Tyypittömyys voi johtaa vaikeuksiin suurissa useampien henkilöiden projekteissa, mutta antaa nopeutta ja joustavuutta pienehköihin projekteihin. Kääntäjän on erityisen vaikea optimoida Python-koodia, ja näin ollen Pythonia ajetaankin useimmin tavukoodina hieman Java:n tapaan. Pythonilla toteutetun ohjelman suoritusnopeus on usein noin 3 % C-kielellä toteutetuun ohjelmaan verrattuna.

Edellä lainatussa kohdassa lienee jonkin verran asiavirheitä... Tekisi mieli poistaa kappale kokonaan, mutta en ole täysin varma asiasta.

Eli siis: mikä kääntäjä? Kyseessähän on tulkittava kieli. Javan tavukoodiin vertaaminen lienee ontuvaa. Ja eihän Python tyypitön ole, vaan dynaamisesti tyypitetty... (Joidenkin mielestä jopa vahvasti tyypitetty: [1] ) Suoritustehoa koskeva asia toki pitää paikkansa, ainakin osin (mistä tuo 3% on saatu?). Jonik 18:24 heinä 2, 2004 (UTC)

Pythonia voi siis tulkata binäärimuotoon, kuten perliäkin. Pythonissa tämä kikka on vähän käytetympi. Muotoilin uusiksi.
Tyypityksestä tuo oli mielestäni täyttä puppua. Tottakai tulee ongelmia jo yhden käyttääjän projektissa jo turo ei tarkista muuttujien sisältöä, olivat ne sitten tyypittömiä tai ei. --Lussmu 19:03 heinä 2, 2004 (UTC)
Python on ihan kiva kieli, siis mun mielestä :) pitäis varmaan vaan alkaa opetella sitä et voi muokata Bittorrent Exp Shad0wssin clienttiä :P

Pitäisi tehdä sivu Python_(kieli) tms. Ensisijaisesti Python on kuitenkin varmaan käärme eikä ohjelmointikieli. --Edvard M 31. lokakuuta 2005 kello 13:58:03 (UTC)

Suomeksi käärme on pyton, mutta suvun tieteellinen nimi on Python, ja siten pytonit-artikkelin ilmestyttyä, kannattaa tämän artikkelin otsikon alle kirjoittaa ohjaus. –Hartz 4. marraskuuta 2005 kello 15:56:46 (UTC)

Ohjelmointikieli Python-sanan ensisijainen merkitys?[muokkaa wikitekstiä]

Ohjelmointikieli Java on sanan ensisijaisena merkityksenä, vaikka on olemassa Jaavan saari. Python tarkoittaa englanniksi käärmettä, mutta suomeksi se pyton. Python voi tarkoittaa käärmeiden sukua Python, pytonit, mutta varmaankin tämä ohjelmointikieli on merkittävämpi kuin yksi käärmeiden suku, josta kertova artikkeli kai joka tapauksessa olisi täällä nimellä Pytonit? --Hartz (keskustelu) 24. tammikuuta 2015 kello 16.38 (EET)[vastaa]

Grafiikkakohta[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa sanotaan: "Pythonissa itsessään ei ole mahdollisuutta ladata kuvia tai muuta mediaa, mutta tämä onnistuu esimerkiksi Pygame-moduulin avulla." Oman tulkintani mukaan tuon pitäisi tarkoittaasitä, että pelkästään Pythonilla kirjoitetulla ohjelmalla ei ole mahdollista avata uutta ikkunaa, jossa olisi jotain grafiikkaa. Ainakin englanninkielisen Wikipedian mukaan matplotlib-kirjasto (https://en.wikipedia.org/wiki/Matplotlib) on kirjoitettu kokonaan Pythonilla, ja matplotlib-kirjaston avulla on mahdollista tuottaa ja näyttää grafiikkaa (kuvaajia). Jos Pythonissa ei olisi mahdollisuutta tuottaa grafiikkaa, olisi matplotlib-kirjaston luomisessa tarvittu muita ohjelmointikieliä, niin kuin Pygamen kohdalla on tehty (siinähän on käytetty myös mm. C:tä).

En ole mikään ohjelmoinnin ekspertti, ja voi olla, että vastaus ihmettelyyni on itsestäänselvyys minua paremmille ohjelmoijille. Ajattelen, että tuota kohtaa artikkelissa voisi olla syytä selventää. Se joka osaa, selittäköön miksei tarvitse tai tehköön tarkennuksen artikkeliin. 91.157.120.85 8. joulukuuta 2016 kello 21.58 (EET)[vastaa]

Pythonilla pystyy kyllä avaamaan ja tallentamaan tiedostoja. Bittikarttagrafiikka ei ole mikään ongelma, tuskin vektorigrafiikkakaan. Varmaan tarkoitetaan yleisiä jpg- ja png-grafiikoita. Sinänsä huomio on vähän turha, kun ei C-kielelläkään voi esittää jpg- ja png-grafiikkaa out of the box. En kyllä tiedä onko muissa tulkatuissa kielissä sisäänrakennettu tuki, tuskin, lienee niin että kaikisss ohjelmointiekielissä tarvitaan jokin lisäkirjasto jpg- ja png-kuvien esittämiseksi. --109.240.45.181 8. joulukuuta 2016 kello 22.17 (EET)[vastaa]
matplotlibin keskeiset osat voi muuten olla kirjoitettu C-kielellä --109.240.45.181 8. joulukuuta 2016 kello 22.18 (EET)[vastaa]