Keskustelu:Punamultahallitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Käyttäjä Hartz kysyy: "Miten kansanrintamahallitus liittyy? Miksei Rinteen hallitus ole tässä listassa, vaan artikkelin Kansanrintamahallitus listassa?"

Kansanrintamahallituksiksi kutsutaan hallituksia, joissa on koko vasemmisto ja Maalaisliitto/Keskusta. Nimitys on peräisin kylmän sodan kommunistisesta propagandasta, kun vaadittiin kaikkia työtä tekevän kansan edustamia puolueita yhteistyöhön pääomaa vastaan. Käsite on jäänyt elämään, mutta kieltämättä se on anakronistinen. Jos Perussuomalaiset joskus päätyy hallitukseen yhdessä vasemmistopuolueiden ja Keskustan kanssa, siitä varmaankin herää mielenkiintoista keskustelua, mikä nimi hallitukselle annettaisiin.

Koska kansanrintama esiintyy nykyään poliittisessa keskustelussa, minusta on perusteltua katsoa se punamultahallituksen laajennetuksi muodoksi, samalla tavalla kuin sateenkaarihallitus on sinipunan laajennettu muoto. Tämän artikkelin listaan en lisännyt Rinteen hallitusta, koska listan yllä punamullaksi määritellään nimenomaan vain ne SDP-Maalaisliitto/Keskusta-yhteishallitukset, joissa SKDL/Vasemmistoliitto ei ole mukana.

Tuppence (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 11.19 (EEST)[vastaa]

Nyt nuo Rinteen ja Marinin hallituksetkin on lisätty. Kuuluvatko ne sittenkin tänne?--85.23.113.91 28. huhtikuuta 2020 kello 10.10 (EEST)[vastaa]

Eikö Marinin hallitus ole punamultahallitus vai? Sillä rungon muodostavat SDP ja Kepu? Vai eikö se ole koska Vasemmistoliitto on myös hallituksessa? Finlandestonia (keskustelu) 11. syyskuuta 2022 kello 12.53 (EEST)[vastaa]