Keskustelu:Pariisi–Nizza-ajo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelillle olisi hyvä saada suomenkielinen nimi. Mitähän alan harrastajat Suomessa käyttävät? --Ulrika 22. helmikuuta 2007 kello 05.11 (UTC)

Googlella löytyy ainakin Pariisi–Nizza-ajo (tai -etappiajo, -kilpailu tai -skaba). --Silvonen 22. helmikuuta 2007 kello 05.17 (UTC)

"EasyJet lentää kansainvälisten lentojen lisäksi Ranskan sisällä muutamia reittejä mm. Pariisi-Toulouse ja Pariisi-Nizza." [1] Siinä esimerkiksi lentoreitti, joten ei pidä varata sitä yksinomaan jollekin polkupyöräilylle, joka on aika marginaalinen ilmiö maailmankaikkeudessa.:) --Ulrika 12. heinäkuuta 2007 kello 11.16 (UTC)

Ihan hyvä huomio sinänsä, mutta toisaalta, vilkaisepa artikkelin nimeä muilla kielillä; kaikki ovat muotoa Pariisi-Nizza. Ja tuskinpa tänne aletaan kirjoittaa artikkeleita kaikista mahdollisista lentoreiteistä. :) Ja ihan pakko sanoa vielä tuosta pyöräilyn marginaalisuudesta, että on se sentään yksi seuratuimmista urheilulajeista Etelä- ja Länsi-Euroopassa. Pitäisi Ulrika sinunkin joskus istua katsomaan jotain raatelevan kovaa vuorietappia, niin voisit innostua. :) --Quinn 12. heinäkuuta 2007 kello 11.41 (UTC)
Grrr. Kun tietää minkä voimalla niitä vuorietappeja ajetaan, ei jaksa kiinnostaa. Sen verran ovat otsikot osuneet silmiini, että olen ollut huomaavinani, että joka vuosi kilpailun yhteydessä on doping-skandaali. Lisään nyt vielä, etten tätä niin pahalla tarkoita. Pojat on poikia, ja hyvät että pysyvät pois kadulta:) --Ulrika 12. heinäkuuta 2007 kello 12.15 (UTC)
Toivottavasti Kansainvälinen Pyöräilyliitto onnistuu dopingin kitkemisessä; tähän saakka liiton touhu on ollut naurettavan lepsua ja kilpailukiellot usein lapsellisia muutaman kuukauden pätkiä. Nyt ammattilaisten on täytynyt allekirjoittaa sitoomus, etteivät käytä dopingia, ja jos käry käy, niin vuoden palkka pois. Luulisi edes vähän panevan miettimään, kannattaako turvautua rikollisiin keinoihin... Laji itsessään on niin hieno, että tuntuu tosi kurjalta, kun suurimmat tähdet paljastuvat yksi toisensa jälkeen huijareiksi. --Quinn 13. heinäkuuta 2007 kello 19.19 (UTC)