Keskustelu:Paavali VI

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on suositeltu artikkeli.
Artikkelin suositellut artikkelit -äänestys on arkistoitu.

Artikkelin arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli oli vertaisarvioinnissa 11. heinäkuuta - 1. heinäkuuta 2007

Paavali VI[muokkaa wikitekstiä]

Jälleen yksi paaviartikkeli, jota olen pyrkinyt laajentamaan ja parantelemaan. Olisiko parannusehdotuksia? Olisiko tällä artikkelilla mahdollisuuskai pärjätä suositellut sivut -äänestyksessä, vai onko vielä joillain osa-alueilla liian pahoja puutteita? --Green Bonsai 11. heinäkuuta 2007 kello 09.45 (UTC)

Melko lyhyt vielä, varsinkin tarvitsisi tekstiä tuohon aikaan jolloin oli paavina. Englanninkielinen on jopa hieman pidempi, ehkä sieltä saisi jotain jutuntynkää.. Siellä oli myös parempi kuva (värillinen). --kallerna 11. heinäkuuta 2007 kello 12.02 (UTC)
EnkkuWikin kuva ei ole tekijänoikeudellisesti vapaa. Sitä ei saa siis käyttää suomenkielisessä Wikipediassa, missä tekijänoikeusvaatimukset ovat englanninkielistä Wikipediaa tiukemmat. --Green Bonsai 11. heinäkuuta 2007 kello 13.47 (UTC)
Kirjoitin artikkeliin lisää tekstiä. Nyt on jo pidempi kuin englanninkielisessä Wikipediassa. --Green Bonsai 12. heinäkuuta 2007 kello 09.28 (UTC)

Voisiko en-wikissä kerrotusta kanonisoinnista (beatification) mainita jotain? --Hehkuviini 11. heinäkuuta 2007 kello 18.14 (UTC)

Lisätty maininta lähteen kera. --Green Bonsai 11. heinäkuuta 2007 kello 19.45 (UTC)

Epäluotettavuus[muokkaa wikitekstiä]

"Epäluotettavien ja perimätietoon perustuvien" Tolle vois olla jotain perusteluita. Et miks tääl on sellasii nysväreitä, jotka lisää tollasta turhaa tekstiä, jos kuitenkin asiasta jotain tiedetään. --Aadesig 17. joulukuuta 2007 kello 15.08 (UTC)

Paaviluetteloiden epäluotettavuus johtuu useista seikoista. Ensinnäkin lukemalla artikkelit kysymys ensimmäisestä paavista ja paavius varhaiskirkossa ja myöhäisantiikin aikana huomannet, että paaviluettelot ovat alkujaan alkuseurakuntien johtajien laatimia, ja ne on ulotettu Pietariin täyttämällä tyhjiä kohtia seurakuntien johtohenkilöillä. Myöhemmin vastapaavien aikana vallitsi paikoin epäselvyyttä siitä, kuka oli oikea paavi ja kuka vastapaavi. Tämä luonnollisesti aiheutti joukon virheitä paavien luetteloinnissa. Lisäksi joidenkin paavien kohdalla vallitsee epäselvyys siitä, pitäisikö nämä laskea mukaan luetteloon (esim. Stefanus III oli paavina kolme päivää, eikä siten ehtinyt tulla vihityksi virkaansa, mutta jota paikoin pidetään paavina ja paikoin ei). Onkin mielestäni hyvin perusteltua sanoa, että paaviluettelot ovat "epäluotettavia ja perimätietoon perustuvia". --Green Bonsai 17. joulukuuta 2007 kello 16.35 (UTC)