Keskustelu:Oras Tynkkynen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Järjestöhistoria[muokkaa wikitekstiä]

Jätin Vihreä elämä ry:n tarkoituksella pois, koska ajattelin, että se ei ole oleellinen. Artikkelissa kuitenkin mainitaan, että Tynkkynen on toiminut ympäristöjärjestöissä 14-vuotiaasta ja on ollut perustamassa (Suomenkin) Maan ystäviä. --Elena 23. maaliskuuta 2007 kello 18.49 (UTC)

Musta ei ole syytä lähteä karsimaan tietoa (tai huonoja kuviakaan, koska niitä ei varsinaisesti ole liikaa) tässä vaiheessa. Vihreä elämä ry ja gradun aihe on kummatkin mainittu Oraksen pamfletin lopussa muutaman kappaleen pituisessa esittelyssä, joten ne kaiketi ovat ihan mainitsemisen arvoisia? –Dilaudid 23. maaliskuuta 2007 kello 22.32 (UTC)

Kansanedustajuus[muokkaa wikitekstiä]

Kansanedustajaksi nousu tai lähinnä se, että Tynkkynen oli silloin nuorin, on varsin epäselvästi ilmaistu. Nyt (tällä kaudella) siitä saa sen käsityksen, että hän olisi eduskuntaan noustessaan ollut kaikkien aikojen nuorin. Jaksaisko joku muotoilla tuon paremmin? --Elena 23. maaliskuuta 2007 kello 18.49 (UTC)

Miten olennainen gradun aihe on tässä vaiheessa? Eihän Tynkkynen ole vielä edes kandi. --Elena 23. maaliskuuta 2007 kello 18.49 (UTC)

Homoseksuaalisuus[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa väitetään, että Tynkkynen olisi Suomen ensimmäinen julkisesti homoseksuaali kansanedustaja. Käsittääkseni tämä ei pidä paikkaansa, koska rekisteröidyssä parisuhteessa miehen kanssa elävä Pekka Haavisto on ollut kansanedustajana ja ministerinä jo kauan ennen Tynkkystä. En kuitenkaan vielä muokannut artikkelia, koska en ole varma, oliko Haavisto julkisesti puhunut homoudestaan jo ensimmäisellä kaudellaan. Mielestäni kuitenkin oli, joten jos joku löytää lähteen, voisi muuttaa tätä artikkelia.

Ehkä Tynkkynen on ensimmäinen, jonka homoseksuaalisuus oli tiedossa jo ennen kuin hänet valittiin eduskuntaan. Tosin en voinut tarkistaa mitä tuossa Z-lehden artikkelissa on, koska kyseinen linkki ei toimi.
Mutta onko Pekka Haavisto itse koskaan kertonut suuntautumisestaan? En ainakaan muista sellaista. 82.141.67.102 30. heinäkuuta 2010 kello 09.13 (EEST)[vastaa]

Kannattaisko toi toinen kuva poistaa? Se on niin huonolaatuinen. Tavallaan on kiva, että siinä näkee Oraksen rennommassa ympäristössä, mutta tuoko se nyt välttämättä lisäarvoa. --Elena 23. maaliskuuta 2007 kello 18.49 (UTC)