Keskustelu:Opiskelijalaulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seuraava on omalla 2do-listalla, mutta tuleepahan nyt sanottua tänne(kin). .. Ja jos joku aiheesta kiinnostunut innokas lukee tätä, ja idea innostaa, niin saa ottaa yhteyttä - es. jaakko (ät) lauluja.net tavoittaa.

Siis:
(1) Tää artikkeli kaipaisi kyllä hyvänmoisen laajennuksen. Ja artikkelin nimeksi sopisi mun mielestä paremmin Ylioppilaslaulu, josta opiskelijoiden laulukulttuurissa on liki 100%-sti kyse (kaikki ylioppilaita, vaikkei ehkä y-lipastolaisia). Tätähän artikkelin ingressikin viittelöi, vaikka kevyt onkin.
(2) Mulla on ollut jo jonnin aikaa suunnitelmissa pistää kattavahkosti tekijänoikeuksista vapaita laulujen sanoja ja aiheeseen liittyvää, jos ei muualle, niin vaikka "vain" Wikisourceen. .. Wikimedian projekteihin olisi tietysti fiksu laittaa muutenkin vapaita materiaaleja, mutta ajatuksissa on ollut myös erillisen "lauluwikin" tmv pistäminen kasaan, joka mahdollistaisi todennäköisesti hieman Wikimedian projekteja vapaamman toiminnan, vaikka saman lisenssin alla toimisikin (ja tekijänoikeuksista vapaat ovat tietysti aina tekijänoikeuksista vapaita). Lähinnä mielessä on ollut laulujen nauhoitteiden ja mahdollisesti nuottien pistäminen jakoon. Ei-julkisella puolella kyhäsin kvartettilauluista sivuston http://lauluja.net/index.html (sisään tunnus-s.sanaparilla teekkari-lauluja). Domainin juuresta ja sen hakemistosta /tlk/ löytyy etsivälle enemmän... --Jaakkoh 23. tammikuuta 2009 kello 23.53 (EET)[vastaa]

"Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä tai viitteitä." Kelpaako artikkelin loppuun lisätyt linkit laulukirjoihin vai millaisia viitteitä haluttaisiin? --Suviko 29. huhtikuuta 2006 kello 22.00 (UTC)

Jossei niissä ole laulujen sanojen ja sävelten lisäksi oikein muuta sisältöä niin ei oikeen. Artikkelissa kerrotaan kaikenlaista perinnetietoa ja taustaa, joihin olisi hyvä saada lähde. --Harriv 2. syyskuuta 2006 kello 18.07 (UTC)
Artikkelin perinnetiedon huonona puolena on se, ettei sille oikein löydy lähteitä. Tämä kulttuurin osa on varsin suullista eikä aiheesta juuri julkaista. Merkittävimmät tietämäni ylioppilaslaulua käsittelevät lähteet ovat Ilkka Aaltosen Tarhapöllö ja Helmipöllö, joissa on laulujen historiaa kommentoitu. Nykyisen artikkelin tiedot ovat peräisin Tarhapöllöstä. Gaudeamuksen asemalle tuskin tarvitsee viitteitä. Se kuuluu mielestäni yleistietoon. --M. Porcius Cato 25. tammikuuta 2009 kello 19.47 (EET)[vastaa]

Miten niin viitteetöntä tekstiä?! Voi helvetin helvetti jos ei Wikipedialle oikeesti kelpaa esimerkit opiskelijalauluista! Että pitää ihan tarkoituksella pitää tommosta stubia :/ Haloo; lähdehän voi olla vaikka Teekkarilaulukirja, s. x, y ja z, tai kai kyltereilläkin joku läystäke on. Gnaa. sigsKommentin jätti 138.246.7.57 (keskustelu – muokkaukset).