Keskustelu:Opera

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vanhentunutta tietoa[muokkaa wikitekstiä]

Koko artikkelia voisi uusia, nykyinen Operan työpöytäversio on varsin erilainen nykyään. Liekö Usenet, IRC ja BitTorrent enää keskeisiä, jos niitä ylipäänsä selaimessa on? Kaikenlaisia muita nippeliominaisuuksia ymmärtääkseni on tullut lisää. Onko tietoturvaväitteetkään ajankohtaisia? Nykyinen versio kuitenkin perustuu Chromiumiin enkä ole kuullut Operan erityisemmin eroavan muista valtavirran selaimista tietoturvaa koskien. Tietosuoja taas on pikemminkin arvelluttava, käyttäjädataa ilmeisesti tarjotaan avokätisesti eniten tarjoavalle. Artikkelissa mainittu Acid2-testi on myös vuodelta 2005 eikä ole enää ajankohtainen.

Artikkelin rakenteessa on myös mielestäni parantamisen varaa, monet listatut ominaisuudet ovat nykypäivän selaimessa melkeinpä itsestäänselvyyksiä, enkä usko että lataukset, välilehdet, ponnahdusikkunoiden esto jne. tarvitsevat oman alaotsikonsa.

Selain on myös vuosia ollut kiinalaisomisteinen, mikä mielestäni tulisi mainita. Unnerving duck (keskustelu) 25. huhtikuuta 2024 kello 21.51 (EEST)[vastaa]