Keskustelu:Oman pääoman tuottoaste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

oman pääoman tuottoaste ilmoitetaan prosentteina. sen takia tossa kaavassa oli se * 100. nyt tolla kaavalla ei tosiaan tee mitään. ja muutenkin, miksi se piti alunperin ees poistaa? eihän tuloksella tee mitään jos kukaan ei tiedä miten siihen päästään. taloustiede on matematiikkaa. sen takia ne kaavat (oikeat) on hyvä ilmoittaa.

Koska se ilmoitetaan prosentteina, siinä ei tarvita mitään "*100"-kikkoja. Prosentti on 1/100, joten 3/5 = 60% ilman kertolaskuja.
Alun perin poistin sen, koska sama asia tulee ilmi tekstissä. --Samulili 2. huhtikuuta 2005 kello 10:19:57 (UTC)
Eipä tuo kauhean hyödyllinen kaava ole. Muutin sen kuitenkin tex- muotoon, kun nuo kuvamuotoiset kaavat on vähän huono idea. Sen kuvan voisi vaikka poistaa.--Hasdrubal 2. huhtikuuta 2005 kello 10:48:23 (UTC)

No eihän se mitään tee vaikka se siitä tekstistä tuleekin ilmi. :D Jos se on ihan sama niin miksihän niitä kaavoja sitten on ylipäätänsä missään? :D Mutta tyydyn tuohon osaltansa vajaaseen kaavaan. Eipä toi mun maailmaa kaada. Vaikkakin tässä ei ole kyse siitä miten te haluatte sen kaavan ilmoittaa tai siitä miten minä haluan sen ilmoittaa. Laitetaan ne kaavat niinkuin ne alan kirjallisuudessa ja muuallakin ilmoitetaan.

Ja jos se "alan kirjallisuus" jäi epäselväksi niin kaava on peräisin Kinnunen, Leppiniemi, Puttonen, Virtanen: Tietoa yrityksen taloudesta; KY-Palvelu Oy 2002, ISBN 951-98006-9-7 kirjasta sivulta 128. Ei sillä että tuo kaava kuuluu ihan taloustieteen perusteisiin ja sitä opetetaan kauppaopistossa ensimmäisenä vuonna. Se miten se täällä esitetään, kuvana tai tekstinä, on sama. Kunhan se oikeellisuus säilyisi.