Keskustelu:Oligarkit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Please see changes in English pages: en:Oligarch, en:Russian Oligarch

Juutalaisista[muokkaa wikitekstiä]

Täällä voitte kiistellä antisemitismistä. Minun kantani on, että jos Venäjällä on yleinen käsitys ja stereotyyppi oligarkeista kuten artikkelissa on, niin silloin sen voi mainita olevan eräs näkemys (mikä ei tarkoita sitä että se on totta). Neutraalisuus pitää toki säilyttää. Minulla ei ole tietoa venäläisten yleisistä käsityksistä, mutta kiistoja ei pidä selvitellä sotkemalla artikkelia.  –Kommentin jätti Shd (keskustelu – muokkaukset)

Ottaen huomioon alla olevan listan suurimmista oligarkeista, joista vain muutama on Forbesin mukaan juutalaisia, on väite aika arvelluttava. Ainakin se vaatii lähteitä taakseen. Venäjällä on tietyissä piireissä pitkät antisemitistiset perinteet ja se, että tällainen näkemys jollain on ei tarkoita, että se pitäisi artikkelissa mainita (ainakaan nykyisellä tavalla). Voidaan toki sanoa, että "monet venäläiset uskovat oligarkien olevan juutalaisia" mikäli väitteelle jokin lähde löytyy. --Joonas (kerro) 25. helmikuuta 2006 kello 11.02 (UTC)
Jep. Parempi olla lisäämättä sellaisia viittauksia. Vaikka wikipedian tulisi esittää eri näkemyksiä, en näe kuinka sellaiset viittaukset tekisivät muuta kuin vahvistaisivat sosiaalisesti ikäviä asioita. Shd 25. helmikuuta 2006 kello 12.27 (UTC)