Keskustelu:Neoklassinen metalli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirsin sivun tämän nimen alle, aikaisempi Neo-classical metal tuntui huonolta. Jos olet eri mieltä, keskustellaan täällä. --Jannex 21. helmikuuta 2005 kello 20:16 (UTC)

Johdonmukaisuuden vuoksi artikkelin nimi tulisi muuttaa muotoon neoklassinen metalli (tai neoklassinen metallimusiikki?). Heavy metal -keskustelussa on kai saavutettu konsensus siitä, että näitä suomi-englanti-sekasikiöitä ei käytetä.

Poistin tuon englannin käännöksen vai oliko sillä jotain erityistä merkitystä? --Jetman 6. kesäkuuta 2006 kello 11.57 (UTC)

Enpä ollut ennen tiennytkään että Steve Vai on mitään metallia. No aina käpykin oppii uutta. --Frank 11. elokuuta 2006 kello 02.22 (UTC)


Näistä metalligenreistä[muokkaa wikitekstiä]

Mielestäni Classic Metallin ja Sinfonisen metallin voisi yhdistää tähän kun kyse on kuitenkin likipitäen samasta asiasta. Shovi

Mitenkäs niin? Ensinnäkin neoklassinen metalli perustuu klassisen musiikin vaikutteisiin kitaransoitossa eli tilutus ,mutta sinfoninen metalli tulee taas siitä että metallibiisissä käytetään sinfoniaorkesteria tai sinfoniaääntä aikaansaavia kosketin soittimia. Siinä ero. Esim. Yngwie voidaan laskea neoklassiseen metaliinn.

Selvä. Kenties Classic metallin sitten voisi yhdistää siihen sinfoniseen? --Shovi
Mielestäni uusi teksti sinfonisen ja neoklassisen metallin eroista ei tuonut lisäarvoa artikkelille, koska tieto oli jo tiivistettynä yllä. Kirjoitusasu oli myös luvattoman huono --Shovi

Mitkä yhtyeet pääsevät neoklassisen metallin yhtyeisiin?[muokkaa wikitekstiä]

Turha lisätä jokaista neoklassisesta metallista vaikutteita saanutta yhtyettä listalle, koska lukijalle on tarkoitus luoda mahdollisimman selkeä kuva siitä mitä neoklassinen metalli on. Symphony X:n vielä hyväksyn, mutta esim. CoB alkaa mennä turhan pitkälle. Näille voi luoda sitten oman alaotsikon neoklassisesta metallista vaikutteita ottaneita yhtyeitä, eikä lisätä neoklassisen metallin yhtyeisiin jokaista lempibändiä jonka entisen basistin äitin pomon exä on joskus kuunnellut Paganinia. --Shovi 19. elokuuta 2006 kello 14.48 (UTC)

Cob nyt neoklassista on ,kun kerta esim. Something Wildillä nuo melodiat ovat melko klassisen musiikin mukaisia. Sitäpaitsi eikös Neo-Klassinen metalli perustu kuitenkin juuri nimenomaan siihen ,että biisit ovat lähestulkoon täynnä pelkkää tilutusta ,jota siotetaan äärinopeasti ja juuri nimenomaan klassista musiikkia mukaillen. Ja Laihohan on muutenkin todella tekninen, progressiivinen ja neoklassinen tilukitaristi.

No CoB on kaukana neoklassisesta. Neoklassinen metalli ei todellakaan perustu siihen, että "biisit ovat täynnä pelkkää tilutusta", vaan siihen että vaikutteita on haettu laajemmaltikin. Kuuntele Ynkältä Odyssey ja sitten CoBilta Are You Dead Yet? Huomaatko eron? Alexi käyttää lähinnä pentatonista asteikkoa johon se sitten nappaa yhen nuotin jostain harmonisista. Se on aika kaukana klassisesta metallista kuitenkin. Laiho ei ole tekninen, neoklassinen eikä varsinkaan progressiivinen kitaristi. --Shovi


Nyt on kyllä silkkaa ylimielisyyttää ja vähättelyä Shovi sulta, väittää, ettei Laiho ollut taitava kitaristi! Se on sinun mielipiteesi EI totuus! Ärsyttää, kun mielipide tuputetaan mukamas objektiivisena totuutena!

Kirjoitusvirhe se on soitetaan ei siotetaan.

Entäpä Twilight Guardians? On heillä sentään todella paljon klassisen musiikin piirteitä noissa tilutuksissaan. Tai vaikkapa Arch Enemy? On heilläkin paljon Neo-Classisia piirteitä. Niin toisiaankin bodomissa on vain neoklassisia vaikutteita ,mutta huomaa! enhän minä todellaakaan tarkoittanut ootta cobia vaan Something Wildiä! Siinä olen täysin samaa mieltä ,että uusi cob eli nämä "Are you dead yet"it eivät ole neoklassista tai progressivista nähneetkään. ---Etos

No jos tähän artikkeliin pistettäisiin ihan selkeyden vuoksi vaan ne puhtaasti neoklassiset orkesterit ja uuden otsikon alle "neoklassisia vaikutteita saaneita yhtyeitä". Silloin se Etoksenkin lempparibändi pääsisi artikkeliin. --Shovi 22. elokuuta 2006 kello 08.03 (UTC)

Taas vitun kirjoitusvirhe eli se oli uutta ei ootta

Miksi Dragonforce on poistettu listalta? Englannin wikipediassa neoclasisii yhtyesiin oli kylläkin dragonforce joten pättimpä palauttaa sen. On aikas hassua että en.wikipediassa ja suomen wikipediassa puhutaan aivan eri käsitteistä ,kun aihe näyttäisi kaikesta huolimatta olevan sama.

Koska DragonForce on taatusti selvin powermetal-orkesteri jota maailmasta löytyy. Nyt pitäisi tehdä jonkun näköinen linjaus powermetalin ja neoklassisen välillä --Shovi 24. elokuuta 2006 kello 07.06 (UTC)

Shovi! Cob, Twilight guardians, dragonorce, arch enemy, stratovarius, Kalmah yms. eivät todellakaan ole mitään pelkkiä lempibändejäni vaan kyseinen väittämäni noiden bändien neoklassisuusvaikutteisuudesta/neo-klassisuudesta on myös perusteltu! Onko tuota todellakin noin vaikeata ymmärtää? Ja Twilight guardians ja stratot ovat kyllä taatusti puhtaampaa Neo-klassista kuin nuo muut. Sitäpaitsi etkö millään tajua että tarkoitin juuri cobin something wildiä enkä mitää saatanan lempibändiäni? Lue edes välillä tarkemmin! En todellakaan ole mikään teiniihquttaja.

No nyt pääsemme taas perimmäisten kysymysten äärelle. Mitä on neoklassinen metalli? Neoklassinen metalli ei ole pelkästään sitä, että pistetään musan sekaan pari jousisektiota synalla, millä tietysti määritelmäsi täyttyisi, vaan sitä, että imetään sieltä klasaripuolelta kaiken näköistä ihan teoriatasolta. Käytetään klassisessa musiikissa esiintyviä moodeja ja skaaloja, kikkaillaan niillä klassisen musiikin soundeilla ja rytmeillä sekä tunnelmalla. Ehkä itse nimeäisin nuo moodit tärkeinpänä asiana mikä erottaa nuo mainitsemasi yhtyeet neoklassisesta metallista. Ei sen laihon soitossa ole oikeasti tippaakaan neoklassisuutta. Pentatoninen asteikko ja siihen joku nuotti sieltä täältä tunnelman mukaan. Dragonforce on todellakin power metallia puhtaimmillaan, siinäkään ei kyllä ole neoklassisia pätkiä ollenkaan. Kuunteleppa niiden soittoa ja vertaa klassiseen musiikkiin, yhteistä? Power metalissa itsessään voi jo olla niitä juttuja sieltä klassiselta puolelta, ei se tee neoklassista musiikkia orkesterista jos ne tiluttaa. Statot lähtisin enemmän laskemaan sinne humppametallin puolelle, iskelmästä siellä on suurin osa vaikutteista otettu. Esim. Black Diamondin alku == Frederikin Volgan alku nopeutettuna. Jens Johanssonin klassisen taustan ja sen voimakkaan läpikuulumisen vuoksi ehkä suostun sisällyttämään sen tuonne vaikutteita ottaneisiin. Mitä Twilight Guardianseihin tulee, niin melko puhdasta poweriahan sekin taitaa olla, pitää kysellä seuraavan kerran niiltä itseltään kun näkyilee, en ole bändin musiikkiin pahemmin vielä ehtinyt tutustua. Kalmah on selvää kauraa, CoB-rippi joten ihan tasan tarkkaan ei ole sen neoklassisempaa. Arch Enemykin on todella kaukana neoklassisesta metallista.
Annan muutaman neuvon. Etos, jatka keskustelua aikaisemman vastauksen alle sisennettynä. Lisää perään neljä tildeä. Lisäksi, kipaise kaupasta Paganinia, Ynkän Odyssey ja Rising Force, tutustu hieman musiikin teoriaan ja klassiseen musiikkiin jonka jälkeen voit miettiä onko power metal neoklassista metallia. Sinfoniseksi lasken toki mm. jousisektioiden vuoksi osan noista, mutta neoklassinen musiikki on noista kaukana. --Shovi
Stratovariuksen Black Diamond julkaistiin vuonna 1997 ja Frederikin Volga vuonna 2002, joten tuo hypoteesisi humppavaikutteesta ei taida olla aivan validi. Ja jos Johanssonin klassinen tausta on mielestäsi Stratojen ainoa neoklassinen linkki, niin suosittelisin tutustumaan esim. Timo Tolkin albumiin Classical Variations and Themes. --91.154.29.86 22. helmikuuta 2014 kello 17.24 (EET)[vastaa]

En minä kyllä tarkemmin ajateltuna itse pidä noista yhtyeistä yhtäkään neoklssisena. Laitoinkin nuo ihan sen takia tuonne ,koska engannin wikipedia laskee nuo cobit, stratot yms. neoklssiseksi. En minä itse kyllä pidä esim. dragonforcea neoklassisena ,mutta englannin wikipedia ja all music guide niputtavat dragoforcen neo-classical metalliin.Kommentin jätti Etos (keskustelu – muokkaukset)

Et voi tosissasi väittää tvangesten ja dragonforcen kuuluvan samaan genreen... Tvangeste on melodisten ja symphonisten vaikutteiden sävyttämää black metallia, dragonforce powermetallia.Kommentin jätti 88.112.86.47 (keskustelu – muokkaukset)