Keskustelu:Nakutus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lyijyn käyttö[muokkaa wikitekstiä]

Miksi nakutuksen vähentämis keinona ei mainita lyijyä?

Lyijy kasvattaa polttoaineen oktaanilukua. Oktaaniluvun kasvattaminen taas mainitaan artikkelissa nakutuksen vähentämiskeinona. --Tsemii 21. kesäkuuta 2006 kello 19.06 (UTC)

-Luulenpa, että se nyt on ihan sama millä sitän oktaania kasvatetaan. Ei siinä tainnut olla kaikkia muitakaan aineita, millä oktaanilukua voidaan nostattaa?

Nakutus vai jälkikäynti[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on aika pätkä. Artikkelissa on yleistetty asia tai jopa virheellistä tietoa.

Lainaus englannin kielisestä artikkelista "Pre-ignition (or preignition) in a spark-ignition engine is a technically different phenomenon from engine knocking, and describes the event wherein the air/fuel mixture in the cylinder ignites before the spark plug fires. Pre-ignition is initiated by an ignition source other than the spark, such as hot spots in the combustion chamber, a spark plug that runs too hot for the application, or carbonaceous deposits in the combustion chamber heated to incandescence by previous engine combustion events."

Kuithei 24. huhtikuuta 2011 kello 06.23 (EEST)[vastaa]

Lisäsin hiukan asiaa[muokkaa wikitekstiä]

Pengoin aihetta ja kirjoitin artikkeliin oppimiani asioita. Oikeasti polttomoottorit eivät ole minun alaani, joten jos joku havaitsee virheitä lisäämässäni tekstissä, ei muuta kuin korjaamaan. Nikolas Ojala (keskustelu) 3. huhtikuuta 2014 kello 16.16 (EEST)[vastaa]

Pitäisi tuosta alusta poistaa viittaus dieselmoottorin normaaliin käyntiääneen kun se ei artikkelin aiheena ole. Nakutukseen vaikuttaviin tekijöihin voisi lisätä ahtopaineen kun nykyään "kaikki" moottorit ahdettuja ovat, vaikka se onkin osittain sama asia kuin puristussuhde. Mutta kun en aiheesta mitään tiedä niin olkoon kunnes sattuu sopiva lähde kohdalle. :-P --Seegge (keskustele) 5. huhtikuuta 2014 kello 00.01 (EEST)[vastaa]

Vastausta: "kaikki". Ei. Googlailin. Tutkimuksen mukaan yhdysvalloissa vuonna 2010 noin 5% henkilöautoista ja kevyistä kuorma-autoista olivat turbollisia. 2017 taas 27,6% noista oli turbollisista. Eli toisinsanoen suurin osa, 72.4% henkilöautosita ja kevyistä kuorma-autoista EI ole turbolla varustettuja. (Lisäksi kaikki vanhat autot jotka eivät ole myynnissä, vaan tiekäytössä jo)