Keskustelu:Nörtti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tekstin selkeyttäminen oli varsin onnistunutta, mutta tuo termien oikeiden sävyjen tavoittaminen jäi rassaamaan: Miksi viittaus aspergeriuteen (vakavaan epäsosiaalisuuteen) otettaisiin tältä sivulta pois ja jätettäisiin friikki-sivulle?! Minusta suomenkielinen friikki-termi tarkoittaa selvästi sosiaalisempaa henkilöä kuin nörtti. Sanoilla on tietenkin vaihtelevia sävyä alueittain, kulttuureittain ja puhujittainkin, mutta löytyykö vahvoja yleisiä perusteluja tuohon suuntaa? 212.246.155.76 18:14 kesä 9, 2004 (UTC)

Sanat friikki, giikki ja luuseri voisi kaikki poistaa, mutta en kehdannyt lyhentää artikkelia niin rajusti. Friikki tarkoittaa mielestäni tavallisesta poikkeavaa tai epänormaalia ihmistä, luuseri elämässään epäonnistunutta ihmistä ja giikki ensisijaisesti eräänlaista sirkusesiintyjää. Nörtti voi tietenkin olla näitä kaikkia, mutta ei välttämättä.

"Tietokonefriikki" sanon katsoisin olevalla aika lähellä tyypillistä nörttiä. "Giikin" pitämistä eräänlaisena sirkusesiintyjänä pitäisi nykykielen mukaan vääränä painotuksena, sen suuntaisesta merkityksestä sana joskus sai tosin alkunsa. (Vertaa myös engl. geek, giikissä on samoja vivahteita, koska sieltä ilmaisu lienee peräisin.) "Luuseri" kuuluu minunkin mielestäni vähiten joukkoon. Aulis Eskola 19:57 kesä 10, 2004 (UTC)
Liekö tuo giikki edes kunnon sana. En ainakaan ole koskaan nähnyt tai kuullut sitä yleisesti käytettävän. Friikki on ihan kelpo synonyymi, joskaan ei enään niin yleisesti käytössä kuin 90-luvulla. Myöskin hakkerin, ja varsinkin gurun käyttö vastaavina tai edes läheisinä termeinä on parhaillaankin virheellistä. --KKHS 3. kesäkuuta 2006 kello 16.18 (UTC)

Vaikeaa on tässäkin päästä yksimielisyyteen monihaaraisessa asiassa: voiskohan kuitenkin tuon sosiaalisten toitojen puutteen jauhamisen neljään kertaan joteskin yhdistää? Pyöreät silmälasit kuulostaa liian yksityiskohtaiselta erikoisuudelta mainita!? Aulis Eskola 12:50 heinä 9, 2004 (UTC)

Onpas tämäkin heikko artikkeli. Käsitteen (käytön, taustojen) selvittämisen sijaan keskitytään runoiluun ja omaan tutkimuksiin. Enwikistä saisi kääntämällä vähän paremman, tosin amerikkalaisen näkökulman. --ML 14. tammikuuta 2006 kello 01.04 (UTC)

Minun mielestäni tuo Nörtti-sivu pitäisi poistaa tai sitä pitäisi muokata erittäin paljon. Siinä on paljon vääriä väittämiä ja täyttä roskaa nörttiyden jaloa ajatusta vastaan! --Mopok2x 13. huhtikuuta 2006 kello 19.05 (UTC)

Muokkailua kaipaa. Suuri osa artikkelista vaikuttaa uudelta tutkimukselta. --Jetman 13. huhtikuuta 2006 kello 19.07 (UTC)
Minusta artikkeli on menossa tällä menolla päin mäntyä. Artikkeli nyt antaa ihan liianki selvän/neutraalittoman kuvan, että nörttejä huvittaa ja kutittaa, kun heitä pidetään kummajaisina tai pidetään kummajaisina ja muuta vastaavaa. Sitä paitsi maininnat hieman vanhemmasta ikäpolvesta on poistettu ja korvattu wnb-tahdon-olla-nörttimäiseltä kuulostavalla naputuksella. --Gurumasa 13. huhtikuuta 2006 kello 20.23 (UTC)
Vähän selkeämmin, bitte... Mikä tieto on väärää? --128.214.200.98 3. kesäkuuta 2006 kello 16.22 (UTC)

Olenko ainoa, jonka mielestä autot eivät ole hyvä esimerkki nörtin kiinnostuksen kohteista? 82.181.9.151 10. syyskuuta 2011 kello 20.04 (EEST)[vastaa]

-- "Stereotyyppisessä merkityksessä nörtti on miespuolinen, arka, pelokas ja omiin oloihinsa vetäytyvä nynny, jolla on lyhyet hiukset, mutta ei tyttöystävää."

Hehe, mistä lähtien lyhyet hiukset vaikuttavat siihen, onko ihmisellä tyttöystävä vai ei.Kommentin jätti 85.156.237.183 (keskustelu – muokkaukset).

Nörtti - mahdollisesti sosiaalisesti rajoittunut matemaattisia tai loogisia taitoja vaativissa harrastuksissa tai tehtävissä lahjakas (nuori mies-) henkilö. Poistin: Otaku - populaarikulttuurin eri alalajeissa asuva, normaaliksi mielletyn sosiaalisen elämän ulkopuolella elelevä fanittaja, leffa- tai pelifriikki. Huomaa ero. --Casimirpo 25. huhtikuuta 2010 kello 17.05 (EEST)[vastaa]