Keskustelu:Myytit vaaleaihoisista ei-euripidisistä kansoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Heti kun näin artikkelin, arvasin että ML hyökkää. Luulin vain että hän aloittaa tapansa mukaan poistoäänestyksen (huoh), mutta arpoikin uutta tutkimusta-mallinneen. Milläs ihmeen tavalla tämä artikkeli on muka uutta tutkimusta? Nämä myytit ovat satoja vuosia vanhoja. Tuohirulla 9. tammikuuta 2007 kello 13.17 (UTC)

Omaa tutkimusta edustaa artikkelin koko "kehyskertomus" jostain "kokonaan vaaleaihoisista kansoista" yms. ("Jotkin yksilöt ovat vaaleita rodusta riippumatta, johtuen esimerkiksi albinismista tai rotusekoituksesta, mutta tämän artikkelin aiheena ovat kokonaiset kansat ja heimot.".) Ihonväri on yksilön ominaisuus, joukossa jatkumo ja kuten kuvasta näkyy, vaaleaihoisuuden jakautuma ei rajoitu eurooppalaisiin: [1]. Esimerkiksi tummaihoisimmat suomalaiset lienevät tummaihoisempia kuin vaaleimmat japsit. --ML 9. tammikuuta 2007 kello 14.01 (UTC)
Tuo kehyskertomus on poistettu. Minusta tästä voidaan tehdä aivan asiallinen, historiallisia myyttejä kuvaava artikkeli. Tuskin täällä kukaan suhtautuu näihin juttuihin muina kuin historiallisinä ilmiöinä. --M. Porcius Cato 9. tammikuuta 2007 kello 14.46 (UTC)
Valitettavasti olen eri mieltä viimeisestä lauseesta joidenkin (ei toki sinun) osalta, mutta jäten tämä tähän... Mutta perusongelmana säilyy höpöhöpöjen poiston jälkeenkin, että koska kyseessä ei ole mikään yleisesti käytetty kokonaisuus, ei siitä oikein saa kuin mielivaltaisen kokoelman toisiinsa liittymättömiä tapauksia. --ML 9. tammikuuta 2007 kello 14.53 (UTC)