Keskustelu:Munkki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tämän olisi voinut selvyyden vuoksi siirtää sivulle Munkki (luostari)? "Munkki miesluostarin asukas" ei ole sen tyyppinen otsikko, jota yleensä käytetään. --Samulili 8. tammikuuta 2005 kello 11:23 (UTC)

Emhoo keksi parhaan: "Munkki (uskonto)". Siirrän tuonne, jos kukaan ei vastusta. --Samulili 8. tammikuuta 2005 kello 12:01 (UTC)
Juu olen sen verran vielä kokematon näissä, että siivotkaa pois vain.--Termi 8. tammikuuta 2005 kello 12:25 (UTC)


Buddhalaisista munkeista: Japanilaisessa Zen-luostarissa oleilevat "munkit" eivät ole varsinaisia munkkeja, eikä heitä sido esim. selibaattilupaus. Buddhan määräämien munkkien säännösten sijasta he noudattavat bodhisattvojen lupauksia. Tältä osalta joku asiantunteva voisi muokata vielä artikkelia. Helsinki Zen Centeristä voisi esim. pyytää tarkistuttajaa.  –Kommentin jätti 212.54.10.199 (keskustelu)

Sivu on siirretty nimeltä Munkki (uskonto) nimelle Munkki, sillä kyseessä lienee termin ensisijainen merkitys. Sivulle Munkki (uskonto) on niin paljon linkkejä, että en poistanut sivua vielä. Käsin tehtynä linkkien oikominen on aika urakka, botilla ehkä nopeampi. --Alcedo-fi 10. kesäkuuta 2015 kello 06.35 (EEST)[vastaa]