Keskustelu:Mikael (arkkienkeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Raamatunjakeet pois. Halutessaan voi laittaa linkin asianomaisiin raamatun kohtiin wikipedian ulkopuolella oleviin nettiraamattuihin.--Teveten 18. tammikuuta 2006 kello 08.29 (UTC)

"Arkkienkeli Mikael on evankelis-luterilaisen kirkon mukaan yksi neljästä arkkienkelistä, sekä taivaallisten sotajoukkojen komentaja." ... tuo evankelis-luterilaisen kirkon mukaan on aika hämäävä, onko se evankelis-luterilaisen kirkon keksintö? Eikös Mikael ole esimerkiksi katolisen kirkon mukaan arkkienkeli? Entä miten juutalaiset käsittelevät Mikaelin? --TBone 18. tammikuuta 2006 kello 08.36 (UTC)

Uudelleenohjaus[muokkaa wikitekstiä]

Anteeksi, Tomisti, en huomannut sinun lisänneen roskaa-mallinteen tarkoituksella. Mutta ainakin minun korviini Arkkienkeli Mikael kuulostaa paljon paremmalta artikkelinnimeltä kuin tarpeettoman monimutkainen Mikael (Arkkienkeli). Mitä mieltä? --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 24. tammikuuta 2006 kello 00.23 (UTC)

Se ehkä kuulostaa paremmalta, mutta ei taida olla nimikäytännön mukainen. Mielestäni olisi parempi mennä näissäkin saman logiikan mukaan kuin muissakin artikkeleissa ja jättää tittelit pois nimien edestä. Ja mahdolliset tarkenteet mieluummin sulkuihin. Vai pitäisikö Luciferkin siirtää nimelle arkkienkeli Lucifer? Mikaelin tapauksessa toisaalta titteli on melkein muuttunut osaksi nimeä, joten siltä kannalta myös nimen "arkkienkeli Mikael" voi tietenkin perustella, vaikka se mielestäni huonompi onkin. (Siirrän tämän nyt samantein Tomistin aikomalle nimelle etten unohda myöhemmin tehdä sitä. Jos joku haluaa kiistää siirron, niin voi siirtää takaisin, minä en rupea tämän enempää pistämään hanttiin :).) --Hasdrubal 24. tammikuuta 2006 kello 11.31 (UTC)

Morjens. Teksti sisälsi vähän epätäsmällisen ja osittain virhellistä tietoa sisältävän kuvauksen Jehovan todistajien opetuksista liittyen arkkienkeli Mikaeliin. Yritin lisätä aika täsmällisen kuvauksen siitä, mitä JT:t Mikaelista opettavat, mutta samalla putkahti pari raamatunkohtaviitettä mukaan. En lainannut jakeita tekstiin, mutta jos katsotte, että nuo raamatunkohtaviitteet ovat ei-toivottuja (vrt Teveten edellinen kommentti) voitte fiksata artikkelia toivomaanne suuntaan. -- muokkaaja 13. huhtikuuta 2011 kello 19:27 Kommentin jätti 88.115.64.27 (keskustelu – muokkaukset)