Keskustelu:Medi-Heli

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Asetin kritiikki-osioon lähdepyynnön.. Koko lailla tarpeeton osa koska:

  • MediHelin nykyinen kalusto on täysin yölentokelpoista. Hirveän huonossa säässä ne ei toki lennä, kuten eivät muutkaan kopterit.
  • Mediheli on lääkäriyksikkö. Sen ensisijainen tehtävä on toimittaa lääkäritasoinen ensivaste paikalle. Kuljetus jatkohoitoon tapahtuu ensisijaisesti maanteitse.
  • Kopterin ylläpito toki maksaa.. Onko ihmishengen pelastamiselle hintalappua? Usein kopterin henkilöstö ehtii vakauttamaan uhrin tilan jo ennen maayksikköjen saapumista.

--EsaL-74 6. syyskuuta 2009 kello 01.15 (EEST)[vastaa]

Se vanhempi kopterimalli ei saanut lentää yöllä silloin loppupuolella turvallisuusmääräysten takia. Maayksiköt ovat paikalla useimmiten jo ennen kopteria. Poistin kritiikki osion koska tiedot eivät pitäneet (osittain) paikkaansa ja niille ei ollut lähteitä. Edit: Niin ja näissä uusissa koptereissa on myös suuremmat hoitotilat. --Makele-90 6. syyskuuta 2009 kello 01.39 (EEST)[vastaa]

Artikkelista[muokkaa wikitekstiä]

Mitä tälle tehtäisiin? Muokataanko imperfektiin ja tehdään nykyisestä FinnHEMS-koptetrista oma juttunsa. Vai tehdäänkö FinnHems tämän pohjalta jättäen MdiHelin historiaosaksi? FinnHEMS on toki enemmän kuin vanha MediHeli oli. Uutena tukikohtana Tampere ja osa muista lääkäri/pelastushekoista on mukana. Tai oikeastaan Aslak taisi jäädä aionoana ulkopuolelle. Liekö syynä että lapissa kopterilla on myös selkeämpi ambulanssihelikopterin tehtävä. Entinen Mediheli ja nykyinen FinnHEMS kuljettavat vain poikeustapauksissa kumipyöräambulanssin ollessa ensisijainen. --EsaL-74 (keskustelu) 27. lokakuuta 2013 kello 22.13 (EET)[vastaa]