Keskustelu:M60 Patton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

M60 Patton tank / M60 (panssarivaunu)[muokkaa wikitekstiä]

Nimeämisestä kannattaisi ehkä keskustella. Yhdet käyttävät M-kirjainta konekiväärien nimeämiseen, toiset taistelupanssarivaunujen. Saksankielisessä Wikipediassa ei muuteta panssarivaunujen nimiä puhekielessä käytettävän lisänimen mukaiseksi, vaan siellä lisätään sulkuihin yleisnimi.

  • de:Patton (Panzer)
  • en:Patton tank
  • he:פטון (טנק)
  • no:Patton (stridsvogn)
  • pl:Patton (czołg podstawowy)
  • pt:Patton (tanque)
  • tr:Patton tankı

Toisin sanoen saksankielinen, hepreankielinen, norjankielinen, puolankielinen, portugalinkielinen ja turkinkielinen Wikipedia käyttää muotoa Patton (panssarivaunu), mikä sekään ei ole eksakti tapa, koska mikäli on kyseessä jokin englanninkielisen alueen ulkopuolinen järjestelmä, siitä alussa käytetään englannin kielellä virheellistä nimeä, koska kahta eri tyyppiä luullaan paremman tiedon puutteessa yhdeksi ja samaksi järjestelmäks. Näin vaikka Silkworm- eli Silkkitoukkaohjuksen kohdalla, millä itse asiassa tarkoitetaan sekä HY-1:ä että HY-2:a.

Nyt M60 Patton ei vastaa minkään Wikipedian artikkelinimeä. Ehdottaisin, että palataan joko M60 (panssarivaunu)-nimeen tai sitten otsikoksi englannistetaan M60 Patton tank.

Tässä mielessä otsikoinnin ei ehkä pitäisi noudattaa artikkeliin lisätyn kuvan nimeä, koska kuvia ei välttämättä Wikimediassa nimetä artikkelitarkoituksensa perusteella, vaan systematiikka kannattaa katsoa saksankielisestä Wikipediasta, mikä on monissa tapauksissa järjestäytynein. Auru Aro 21. tammikuuta 2006 kello 21.44 (UTC)

Mikäli asiasta on kiinnostuneita, olisi ehkä aiheellista käydä panssarivaunujen ja panssaroitujen miehistönkuljetusvaunujen nimeämisen periaattee läpi, mikäli on jotain ehdotuksia. Auru Aro 21. tammikuuta 2006 kello 21.56 (UTC)

Yhdysvaltain panssarikalustolla ja lentokoneilla on viralliset nimet (kuten M60 Patton, M1 Abrams, M2 Bradley). Nämä eivät ole mitään lempinimiä (lempinimi voi olla joskus eri kuin virallinen nimi: A-10 on virallisesti Thunderbolt II ja lempinimeltään Warthog). (USAn nimet ovat eri asia kuin itäkalustolle annetut NATOn koodinimet) (En ota kantaa saksankielisen wikin nimeämiskäytäntöön.) Se että enkkuwikissä on nimenä ainoastaan Patton johtuu siitä, että samalle sivulle on koottu jutut M48 ja M60 ja mitä niitä on Pattoneista (jotka ovat eri vaunuja) --Mikko Paananen 21. tammikuuta 2006 kello 22.02 (UTC)

Uudelleen ohjaamisessa hävinnyt kuva[muokkaa wikitekstiä]

Kun artikkelin kirjoitus on selvästi kesken niin uudelleen ohjaaminen hävittää seuraavan tallennuksen. Onko tähän olemassa mitään menetelmää, millä voisi estää muokkaamisen ollessa kesken artikkelin uudelleenotsikoinnin muokkaamisen aikana? Auru Aro 21. tammikuuta 2006 kello 21.46 (UTC)