Keskustelu:Luettelo tanssitermeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nyt on luotu Luettelo balettitermeistä, jossa on nämä ja paljon lisää. Tämän voisi varmaan heivata, koska luettelo tanssitermeistä on mahdottomuus itsessään. Eri tanssilajeissa sama termi voi tarkoittaa eri asiaa nimittäin. Jos tehtäisiin luettelo tansseista niin siinäkin on ongelma rajauksen kanssa. Luokitellaanko tanssit karkeasti (esim. lavatanssit, kansantanssit...) vai laajemmin (vrt.ed. humppa, tango, foxtrot, jenkka...), koska lista tansseista tuskin on mahdollinen. --FoxyShady

Jos/kun artikkelin pituus kasvaa, voisi eri tanssilajien luettelot siirtää omiksi artikkeleikseen, joihin on vain viittaus yleissivulla. Tällainen on toistaiseksi olemassa balettitermeistä. --Eevi 29. heinäkuuta 2007 kello 14.05 (UTC)

Minusta tämän tapainen luettelo puolustaa paikkaansa, vaikka sama materiaali löytyisi toisaaltakin tarkemmin selitettynä. Jos lukija ei oikein tiedä mitä hakee, hän saattaa tunnistaa oudon kuulemansa termin luettelosta, josta pääsee hakusanalla eteenpäin. Samalla pystyy vertaamaan termejä, koska - aivan oikein - sama termi löytyy monesta lajista, ja sillä saattaa olla eri merkitys lajista riippuen. Näin yhtä ja samaa luetteloa katsoessa käy sekin ilmi, eikä tule väärinkäsitystä, että jokin termi olisi vain yhden lajin "omaisuutta". Olisihan toki hienoa, jos luettelossa olisi jaottelematta "kaikki termit", yksittäisen termin perässä vain sanakirjamainen luettelo selityksineen: "Developpé 1) baletti: jalan ojennus polven koukistuksen kautta 2) American Smooth Waltz: sama kuin baletissa, mutta matalampi, usein kuvioissa se ja se..."