Keskustelu:Luettelo suomalaisista pursiseuroista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lista on tylsä ja lähes käyttökelvoton - subjektiivinen mielipiteeni. Paikkakunta kohtainen jaottelua voisi olla paikallaan? Kommentin jätti 88.113.190.249 (keskustelu – muokkaukset).

Vapaasti muokattavissa siihen suuntaan... tämänhetkinen ulkoasukin on kamala. --Tve4 15. elokuuta 2006 kello 19.50 (UTC)
Paljon purjehtijoita on kerhoissa jotka ovat veneliiton jäseniä eivätkä ne näyt tässä listassa --Wipu 15. elokuuta 2006 kello 20.06 (UTC).
Täydelliseksi listaa ei ole kukaan väittänytkään. Toki jos haluat, voit muokata listaa ja muuttaa jaottelun esim. alueelliseksi. --Tve4 15. elokuuta 2006 kello 20.08 (UTC)
Olisiko paikallaan määritellä veneilyyn liittyvät keskeisimmät yhdistys-, seura- ja järjestökäsitteet, esim. pursiseura/purjehdusseura, venekerho jne.?

Määritelmä ja ulkoasu[muokkaa wikitekstiä]

Kuten artikkelin nimi sanoo, tämä on luettelo suomalaisista pursiseuroista (ei siis pelkästään SPL:n jäsenseuroista) joten määritelmä on myös sen mukainen. Tähän luetteloon kuuluvan ei tarvitse olla SPL:n jäasenseura. Ulkoasusta sen verran, että seurojen nimet pitäisi kirjoittaa oikein, eikä KAPITEELIKIRJAIMIN. --Tve4 18. elokuuta 2006 kello 05.24 (UTC)

Koska kaikkia pursiseuroja on vaikea löytää yhdestä paikkaa - ehdottaisin että seurat jaetaan otsikoiden alle esim. SPL:n jäsenseurat ja Veneliiton jäseniin ja kerrotaan mitä selkeitä eroja kattojärjestöillä on? Kielen ja artikkelin muotoseikkojen kanssa on vielä kova työ ja Tve:n kommentti on asiallinen ja hän voisi toimia työnjohtajana.
Sisäinen kyökkietymologini sanoo että pursisanan loogiseen ketjuun kuuluvat myös purje ja sen johdanteet. Tämä oli vain provokatiivinen päätelmä kielennäkökulmasta, mutta suullinenperimä voi olla toinen. Kattojärjestöjen eroista: SPL:n jäsenet ovat lähes yksinomaan purjehtijoita, kun taas Veneilyliiton jäsenistä suurin osa moottoriveneilijöitä (toki osa purjehtijoista kuuluu vain Veneilyliittoon). Voiko moottorivenitä kutsua pursiksi, jos Suomen lain määritelmissä purjevene on on vesikulkuneuvo, joka pelkin purjein kykenee tekemään vastakäännöksen ja luovimaan. Eli kysymys kuuluu että mikä seura täyttää pursiseuran määritelmän ja mikä ei? Onko määritelmä haettava seuran perustamiskirjasta vai mistä sen löytää?
Esim Hollolan veneseura ry kuuluu molempiin järjestöihin "jäsenmäärä 144 jakautuen puoliksi moottori- ja purjeveneilijöihin". Mielestäni listassa olevien kerhojen sivuille olisi mukavempi mennä klikkaillen eikä copy paste menetelmällä.--Wipu 18. elokuuta 2006 kello 11.41 (UTC)
Totta, linkittäjälle olisi töitä. Vielä suurempi savotta on löytää jokaiselle seuralle oikea maakunta.
Olisiko luettelon nimen vaihto paikallaan? esim, 'Luettelo suomalaisista veneseuroista', tai veneilyseuroista.--Wipu 16. marraskuuta 2006 kello 14.12 (UTC)
Myös maakuntien ruotsinkieliset nimet eivät ole välttämättä tarpeellisia, koska jos joku ei tunne suomen maakuntien nimiä, ei tuskin osaa suomen kieltäkään.--Ilmapelt 16. marraskuuta 2006 kello 14.23 (UTC)
Minulle on samantekevää, ruotsinkieliset nimet perässä tai ei, mutta aika turhalta tuntuu.--Wipu 16. marraskuuta 2006 kello 14.34 (UTC). Muutin mieltä tarpeettomuus ja selkeys syistä. Kannatan ruotsinkielisiä nimiä pois--Wipu 7. joulukuuta 2006 kello 10.44 (UTC)

Keskusliitot otsikon alle pitäisi mielestäni laittaa vain yhdistykset joilla on jäsenyhdistyksiä. Avomeripurjehtijat ry ja Suomen Match Racing Liitto ry eivät käsittääkseni sellaisia ole, parempi paikka olisi uuden otsikon alle 3. Muut seurat, koska eivät lie ole lainkaan paikka sidonnaisia, myös 2. Muut seurat ok.--Wipu 11. joulukuuta 2006 kello 13.16 (UTC)

Käsittääkseni Avomeripurjehtijat ry:n ja Suomen Match Racing Liitto ry:n säännöt eivät estä muiden yhdistysten liittymistä jäseniksi? Kommentin jätti 88.192.86.139 (keskustelu – muokkaukset).
En tiedä voiko näitä pitää keskusliittoina, jos joku viisaampi tietää että voi pitää, niin hän voi minun puolesta muokata artikkelia sen mukaan. --Wipu 4. toukokuuta 2007 kello 10.51 (UTC)

Korjauspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Seuraavia asioita vois artikkelissa säätää:

  • linkkien kuvaukset: X:n kotisivut vai osoite? - nyt artikkelissa molempia
  • seurojen kotipaikat näkyviin - jos ei kaupungin/kunnan nimi näy jo seuran nimessä
  • "lajittelemattomien" järjestäminen oikeiden alaotsikoiden alle

Ne linkit vois periaatteessa kyllä poistaakin ihan kokonaan, kun google on keksitty. Sit sitäkin vois joku enemmän asiaa tunteva miettiä, että kannattaisiko useammasta seurasta olla oma artikkeli. Vai onko tää sama juttu kun niitten partiolaisten kanssa, että yleensä eivät ole merkittäviä? --Velma 10. marraskuuta 2007 kello 08.16 (UTC)

Kiitos Velma huomiosi ovat oikeita ja osuvia. Vahvistan pyyntösi muutamalla kommentilla. Linkit voi poistaa. Lähes kaikista aktiivisista urheiluseuroista saisi olla oma artikkeli vrt. jääkiekko. Pursiseurat ovat Suomen ja alueensa vanhimpia urheiluseuroja vaikkakin suurin osa niistä tarjoaa nykyään vain laituri- ja telakointipaikkoja.--88.193.137.62 17. joulukuuta 2007 kello 09.26 (UTC)
Linkit ovat mielestäni hyviä, seurat kuvaavat itsensä siellä. Vaatimus omasta artikkelista kullekin seuralle on aika paljon toivottu. – Tämä luettelo olisi todella hyödyllinen karttamuodossa kuten satamat sivulla http://www.venesatama.com/. Jpek 10. marraskuuta 2008 kello 20.30 (EET)[vastaa]
Vastustan linkkien poistamista. --Wipu 14. marraskuuta 2008 kello 16.01 (EET)[vastaa]