Keskustelu:Luettelo suomalaisista punkyhtyeistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Merkitsin luettelon käännettäväksi, sillä se on ilmiselvästi kopioitu eesti-wikistä. Joku kieltä osaava voisi tehdä käännöksen loppuun. --Lendu 13. joulukuuta 2005 kello 14:21:12 (UTC)

Apulanta punkkia? --Kikke 16. huhtikuuta 2006 kello 11.39 (UTC)

Alkupään tuotanto on punk-vaikutteista. --kebabi 16. huhtikuuta 2006 kello 15.47 (UTC)

Ok... --Kikke 26. huhtikuuta 2006 kello 12.59 (UTC)

Kolvi perseessä[muokkaa wikitekstiä]

Miksi Kolvi perseessä on poistettu? Bändi on sentään mainittu kahdessakin suomalaisen rockin historiaa käsittelevässä kirjassa. Se on tosin väärin kirjoitettu niissä, joka johtunee Harri Jonesin väärinkäsityksestä. --Frank 11. toukokuuta 2006 kello 12.14 (UTC)

Siistimistä?[muokkaa wikitekstiä]

Huh, onpa pitkä lista punaisia linkkejä. Saisiko tätä mitenkään siistimmäksi, vaikka lyhentämällä/kirjoittamalla artikkeleja kyseisistä bändeistä? Parista listassa olevasta bändistä voisin itsekin kirjoittaa artikkelin, jahka aikaa ja lähteitä löytyy? Suomipunk tuntuu olevan maailman punk-piireissä suosittua, niin olisi hyvä tällainen lista saada tänne Suomi-wikiin edes jonkinlaiseen siistiin muotoon. Woden 26. tammikuuta 2007 kello 12.40 (UTC)

Parhaita lähteitä lienee [Toinen vaihtoehto (lehti)] tai lähinnä sen vanhat numerot, joissa eri bändejä esitellään. Sekä omat tiedot... --Enzkha 31. tammikuuta 2007 kello 09.42 (UTC)

Poistoäänestys[muokkaa wikitekstiä]

Täällä listalla näyttää olevan niin paljon sellasia "bändejä", jotka eivät ole merkittäviä että joutuisivat heti poistooäänestykseen... Siliamaav 18. kesäkuuta 2007 kello 16.16 (UTC)

Kannattaa tutustua aiheeseen ennen kuin alkaa mitään poistella. Punk-kulttuurista ja DIY-meiningeistä pitäisi kyllä kirjoittaa fi-wikiinkin. Suomen punk-skene tarvitsisi oman artikkelin, johon näitä bändijuttujakin voisi yhdistää. Tämän luettelon kattavuudesta en tiedä, kun siinä ei ole mitään lähteitäkään. (Tulisiko tähän kaikki TV:ssä mainitut bändit?) --Elena 18. kesäkuuta 2007 kello 21.14 (UTC)
Tämä on kyllä huonosti rajattu luettelo. TV-maininta on myös huono kriteeri, koska se on lähes mahdoton tarkistaa. Olisi ehkä järkevämpää luetella vain punk-levyn julkaisseita yhtyeitä. Ainakin linkittäminen yhtyeisiin, jotka eivät ole levyttäneet pitäisi lopettaa. --jkv 14. syyskuuta 2007 kello 16.12 (UTC)
Poistin nyt linkit yhtyeisiin, joista ei ole artikkelia. Ehdin käydä listan läpi vain s-ö-väliltä, mutta korjaan sen loppuun myöhemmin (jos kukaan muu ei ehdi ensin). --jkv 14. syyskuuta 2007 kello 16.29 (UTC)
Mielestäni bändit joista ei ole artikkelia tai joiden olemassa oloon ei ole minkäänlaista viitettä (pois lukien mikseri.net ym promootiopaikat) pitäisi poistaa listasta. --Harriv 6. lokakuuta 2007 kello 11.28 (UTC)
Tarkoitatko levyllä mitä vaan omakustannetta vai vain merkittävän levy-yhtiön kautta julkaistua? Jos jälkimmäistä, niin sitten tämä luettelo on mielestäni aivan turha, koska kyseiset bändit (sikäli kun niistä artikkeli on) ovat luokassa Suomalaiset punk-yhtyeet. --Elena 6. lokakuuta 2007 kello 15.30 (UTC)

Mikä ontälläinen single kostoisku numero 1 antakke leippä ep heidän on vastuu XJH,terve päänahka,pyhä paska.hexenhaus näyttää ns omakustanne levyltä.

Luettelointi[muokkaa wikitekstiä]

Mitkä ovat kriteerit, että pääsee tähän luetteloon? Hyväksytäänkö omakustanneyhtyeet? Siliamaav 28. helmikuuta 2008 kello 07.32 (UTC)

Äänestyskeskustelussa kriteeriksi on esitetty muun muassa yhtä tai kahta "järkevää" lähdeviitettä. En näe syytä miksi tähän luetteloon pitäisi laittaa samanlainen kankea kriteeri kuin yhtye-artikkeleille on. Mielestäni luetteloon riittää huomattavasti vähäisempi merkittävyys; onhan nyt kyse vain yhdestä rivistä luettelossa, ei omasta artikkelista. Ehkä riittää, jos lähdeviitteistä on mahdollista tarkistaa, että kyseessä on suomalainen punk-yhtye, joka on joko esiintynyt tai levyttänyt jotakin, olkoon sitten vaikka omakustannekin. -- Piisamson 28. helmikuuta 2008 kello 20.43 (UTC)
Samaa mieltä. Jos tähän hyväksyttäisiin vain levy-yhtiön kautta julkaisset, ei luettelolla olisi mitään funktiota, sillä se sisältäisi vain saman tiedon kuin luokka, jossa on näistä yhtyeistä artikkelit. --Elena 1. maaliskuuta 2008 kello 10.44 (UTC)
Jep, joku tarkistetuskelpoinen todiste tai pari pitää olla että bändi on (ollut?) olemassa, on suomalainen ja soittaa punkkia. --Harriv 1. maaliskuuta 2008 kello 10.46 (UTC)

Pitäisikö luetteloon merkitä myös yhtyeen kotipaikkakunta, jos sillä on sellainen (ollut)? -- Piisamson 2. maaliskuuta 2008 kello 11.45 (UTC)