Keskustelu:Luettelo Suomen poliisin käyttämistä aseista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luettelon sisällöstä[muokkaa wikitekstiä]

Koska poliisin käytössä ollut aseistus on ollut hyvin sekalaista ja monesti, varsinkin viime vuosisadan alkupuolella aseista ei ole listattu kun valmistaja, niin listaan on kirjattu vain ne joista on mallitietokin.

Käytössä on myös tukiaseina ollut (tai on edelleen (?)) esimerkiksi satunnaisia tavallisia metsästyshaulikoita/kiväärejä, jotka aikoinaan olivat usein peräisin poliisin haltuunsa saamista yksityisaseista. Näitä ei ole mahdollista listata.

Poliisin nykyaseistus tukiaseiden, varsinkin Karhun ja muiden erikoisyksiköiden kohdalla tuntuu olevan salaista tietoa, ainakaan en sopivan lähteen ääreen sattunut. Tiedotusvälineiden kuvista on mahdollista tunnistaa osa, mutta harvoin esim. toimintatapaa (kerta/sarjatulimalli) tai kaliiperia. Esimerkkinä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005623118.html . Tarkkuuskivääreinä lienee ainakin Sako TRG:n malleja, mutta sama kuin edellä.

Mm. näistä syistä luettelo on tällä hetkellä hyvin puutteellinen. J~fiwiki (keskustelu) 16. huhtikuuta 2024 kello 19.44 (EEST)[vastaa]