Keskustelu:Loviisan ydinvoimalaitos

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turpiini vai turbiini?[muokkaa wikitekstiä]

Jukka Korpelan Nykyajan kielenoppaasta:

»Esimerkiksi ”asvaltti” mainitaan jo Nykysuomen sivistyssanakirjassa, joskin päähakusanana on ”asfaltti”. Vastaavasti ”turbiini” ja ”turpiini” ovat molemmat käypiä vaihtoehtoja, mutta ”turbiini” on yleisempi kirjoitusasu (vaikka ääntämys on yleensä ”turpiini” tai jonkinlainen välimuoto).»

Tämän perusteella en näe syytä käyttää vähemmän yleistä muotoa. –Dilaudidκ, μ • 21. tammikuuta 2008 kello 20.44 (UTC)

Tehdään näin, helppohan nuo on korjata jos tulevaisuudessa homma alkaa kääntyä päälaelleen. Käy laittamassa sama asia vaan tuonne turbiini-artikkeliin, jonne viittasin aikaisemmin. Siellä se saattaa vaikuttaa muihinkin kuin tähän artikkeliin. Tästä seuraa tosin semmoinen ongelma, että jos voimalaitoksella on vakiintunut käytäntö puhua nimenomaan turpiinilaitoksesta niin se on silloin osa asiasisältöä. Tämän artikkelin osalta en tilannetta tiedä. En tiedä myöskään onko tilanne muuttunut Nykyajan kielenoppaan kyseisen kohdan kirjoittamisen jälkeen, jota mm. oli tarkoitus tutkiskella tuolla toisessa säikeessä.--GRindala 21. tammikuuta 2008 kello 21.55 (UTC)
Turbiini-artikkeli näyttäisi minusta pikaisella vilkaisulla olevan nätisti raiteillaan :) –Dilaudidκ, μ • 22. tammikuuta 2008 kello 11.38 (UTC)
Pointti olikin siitä keskustelu mitä on olla raiteillaan ;)--GRindala 22. tammikuuta 2008 kello 14.35 (UTC)