Keskustelu:Liikennetelematiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli on valittu hyväksi artikkeliksi.
Artikkelin äänestys on arkistoitu.

Täydennän tätä vielä tänään itse, joku muukin saa kyllä jos haluaa. -- Velma 20. syyskuuta 2006 kello 05.31 (UTC)

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Liikennetelematiikka[muokkaa wikitekstiä]

Taas liikenneaihe arvioitavaksi. Suositeltua tästä tuskin tulee, mutta saatan ehdottaa tätä hyväksi artikkeliksi, jos tästä arvioinnista on paljonkin apua. Halutaanko enemmän jotain yleisiä selityksiä vai lisää esimerkkejä käyttökohteista? Muista wikeistä ei oikein ollut hyötyä. Esim. enkku-wiki olis ollut muuten hyvä, mut ei sieltä mitään uskalla ottaa kun siinä alussa on niin monta ongelmamallinetta. En ole ihan varma löydänkö lähteitä riittävästi, tosin aiheesta muualla -osiossa olevista linkeistä saattaa löytyä jotain tähän artikkeliinkin sopivaa. --Velma 16. elokuuta 2007 kello 17.21 (UTC)

En tiedä onko tämä typerä ehdotus, mutta onko tällaisesta liikenteenohjauksesta olemassa jotain teoriaa tai tutkimuksia yleisellä tasolla, mitä voisi käyttää johdantona. Entä löytyisikö historiatietoa? --Tungsten 17. elokuuta 2007 kello 13.41 (UTC)
No sen takia tämän arviointiin laitoinkin, kun kaikenlaiset ideat ovat tervetulleita. Katson löydänkö jotain. --Velma 18. elokuuta 2007 kello 09.14 (UTC)
Taas kommentoin aiheita, joita en ymmärrä. Mutta ei se mitään:-) Historiaa kaipaan minäkin. Toinen silmään pistävä juttu on negatiivisten kommenttien puute artikkelissa. Eli jos noita vastaan on mitään kritiikkiä (hinta, toimintavarmuus, ihmisten suhtautuminen tms) niin sitä lisää. --albval 23. elokuuta 2007 kello 08.17 (UTC)
Historia-osiota meinasin kääntää fr-wikistä, mutta kun en ole vielä löytänyt mitään muuta oikeaksi lähteeksi kelpaavaa paikkaa. Muutamia negatiivisia puolia saan kaivetuksi esiin, mutta en tiedä riittääkö niistä tarpeeksi tietoa omaksi kappaleekseen. --Velma 23. elokuuta 2007 kello 12.35 (UTC)
Ääh, ei sieltäkään voi sittenkään kääntää. Sinne olikin otettu asiaa enkkuwikistä, jossa on edelleenkin se kasa ongelmamallineita. Taitaa jäädä historiat sitten saamatta jossei mitään ihmeitä tapahdu. --Velma 23. elokuuta 2007 kello 17.58 (UTC)

Lähteitä ei ole oikein löytynyt ja artikkeli alkaa olla siinä vaiheessa mihin sen pystyn saamaan. Se on kyllä jo tässä vaiheessa kattavimpia selostuksia aiheesta suomen kielellä, mutta ei taida ihan täyttää suositellun sivun kriteerejä. Mielipidettäkää nyt jotain, että laitanko sen nyt jo hyvä-äänestykseen vai odotanko sen kahden viikon arviointiajan loppuun ja yritän suositelluksi? --Velma 25. elokuuta 2007 kello 17.16 (UTC)

Kuuluuko tiemaksut liikennetelematiikkaan? Esimerkiksi Saksan raskaanliikenteen tiemaksujärjestelmä olisi mainitseminen arvoinen. Siinä on puolimiljonaa rekkaa varustettu GPS/GSM-laitteistolla. Maksuja ei ehkä heti ymmärretä liikennettä auttavaksi järjestelmäksi, mutta käytännössä ne ohjaavat paljonkin reittivalintaa. Suomalaisesta kuljetuskaluston seurantajärjestelmien valmistajan [1]-sivuilta voi löytyä muitakin sovelluksia. vilkapi 26. elokuuta 2007 kello 15.09 (UTC)
Ei ne maksut oikeastaan kuulu aiheeseen, paitsi silloin jos siinä käytetään apuna just vaikka paikannusjärjestelmiä. Laitoin pienen maininnan artikkeliin aiheesta, tutustun asiaan paremmin joskus vähän myöhemmin ja katson, että saanko enemmän tekstiä aikaiseksi. --Velma 27. elokuuta 2007 kello 05.43 (UTC)