Keskustelu:Leipäjono

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa esitetään useita väitteitä, joita voidaan ainakin pitää kiistanalaisina ja liian epämääräisinä, esim. "Leipäjonot ovat seurausta harjoitetusta talouspolitiikasta." Mistä talouspolitiikasta? Kenen mukaan? --Joonasl (kerro) 11. joulukuuta 2006 kello 08.19 (UTC)

Poistin lukuisia väitteitä, jotka esittivät kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä.--Teveten 11. joulukuuta 2006 kello 08.43 (UTC)

Tuskin ihmiset huvikseen seisovat leipäjonossa. Syytä täytyy olla jossakin? Ainahan saa mainita epäkohdista. Niin kauan kun leipäjonoja on olemassa Suomen "hyvinvointivaltiossa", niistä pitää keskustella. Hannu0303Hannu0303 11. joulukuuta 2006 kello 13.19 (UTC)

Toki niistä voi keskustella. Wikipedia ei kuitenkaan ole foorumi tulonjako tai oikeudenmukaisuuskysymyksistä keskustelemista varten vaan tietosanakirja, jonka tietojen täytyy perustua lähteisiin, ei omiin päätelmiin tai mielipiteisiin. Katso Wikipedia:Ei uutta tutkimusta. Näin ollen poistan väitteet, koska et esitä niille muita lähteitä kuin oman mielipiteesi. Voit palauttaa väitteet asianmukaisten lähteiden kera.--Teveten 11. joulukuuta 2006 kello 15.18 (UTC)
On tosiaankin mielenkiintoista tietää miksi leipäjonoissa ovat juuri ne ihmiset jotka siellä ovat. Perusturvan minimitasohan on kaikille suomalaisille sama ja silti vain murto-osa perusturvan varassa olevista ihmisistä seisoo leipäjonoissa. Miksi Pertti on leipäjonossa, kun saman perusturvan saavat Ake, Make, Kake, Sirkka ja Joni ja sata muuta eivät ole leipäjonossa?--Teveten 11. joulukuuta 2006 kello 15.25 (UTC)

Eipä tämä juttu sitten etene, köyhiä vaan riittää. Köyhyysrajan vois ainakin mainita tämän jutun yhteydessä, kun se kerran on mainittu aikaisemminkin wikipediassa. Joku vois kirjoittaa lisää, joka osaa. terveisin Hannu0303 11. joulukuuta 2006 kello 15.33 (UTC).

Poistin taas väitteitä, jotka esittivät kirjoittajan henkilökohtaisia näkemyksiä ja olivat lähteettömiä.Wikipedia:Tarkistettavuus--Teveten 3. tammikuuta 2008 kello 07.36 (UTC)

Poliittiseen establishmenttiin[muokkaa wikitekstiä]

"poliittiseen establishmenttiin" Ko. sanayhdistelmä, etenkin "establishmenttiin" ei kuulosta suomalaiselta, saati löydy mistään sanakirjasta. Voisiko joku, joka osaa vielä suomen kieltä pistää jonkun oikean vastikkeen termille sen sijaan, että aletaan kolmatta kotimaista vääntämään mitä erikoisempiin muotoihin, kiitos.--Zwack 16. lokakuuta 2008 kello 15.45 (EEST) tällä sanonnalla tarkoitetaan suurinpiirtein hallitsevaa poliittista eliittiluokkaa Hannu0303[vastaa]