Keskustelu:Lammas

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

== Otsikkoteksti == ei niin mutta mitä ?? Villan kastuminen ei vaikuta lampaan painoon ja siten vaikeuta uimista, ennen lampaan siirtymistä tiheämmästä aineesta vähemmän tiheään, eli tässä tapauksessa vedestä rannalle. Kyseenalaistaako tämä koko artikkelin paikkansapitävyyden?

Voisiko joku selittää mitä sulkijalihas auttaa uimisessa?

No sitä että suoli ei täyty vedellä takaapäin ja lisää eläimen ominaispainoa. Toiseksi jos vesi on kylmää, uiminen jäähdyttää eläimen lämpötilaa ja aiheuttaa nopean hypotermian. --Höyhens 17. heinäkuuta 2006 kello 15.39 (UTC)

Villan sisään jäävä ilma jopa kannattelee lammasta vedessä mutta vettynyt villa haittaa tai jopa estää rannalle nousun. Lampaat eivät yleensä mene veteen. Lisäksi vedessä tarttuu villaan kaikenlaisia roskia ja oksia. Lampaalla on peräsuolen sulkijalihas aivan kuten muillakin eläimillä. Sulkijalihas on kiinni aina muuten kuin kuin ulostettaessa, ei liity mitenkään uimiseen. Peräsuoleen ei virtaa vettä uidessa --Hekku56 16.maaliskuuta 2007

Kuinka monta poikasta lammas synnyttää kerralla? Entä mikä on lampaan normaali raskauden kesto? Näihin haluaisin lisättävän tiedot tähän artikkeliin.