Keskustelu:Kylmätutkimus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

roska-artikkeli, ellei kirjoiteta uudestaan. Nopeampi poistaa. --ML 23. joulukuuta 2005 kello 15:40:20 (UTC)

Kirjoitin tämän artikkelin kokonaan uusiksi. Vaatii vielä kehittelyä.

Artikkelin nimi[muokkaa wikitekstiä]

Kylmä adjektiivina ei tarvinne omaa arikkelia. Kylmän ja lämmön (energian) vastakkainasettelu tuntuu hieman oudolta, joten mielestäni artikkelin uudelleennimeämistä voisi miettiä. Uusi nimi voisi olla esim. kylmätutkimus, kun siitä artikkelissa puhutaan. Tosin kylmätutkimus-termi ei taida soveltua alhaisten lämpötilojen fysiikan tutkimukseta, vai sopiiko? --OM 29. syyskuuta 2006 kello 22.46 (UTC)

Kylmän vastakohta on kuuma eikä siitäkään ole omaa artikkelia. Entä haalea tai lämmin? Kylmätutkimuksesta sen sijaan olisi artikkeli paikallaan eli tämän uudelleen nimeäminen. Alhaisten lämpötilojen fysiikka on taas eri asia ja siitäkin tarvittaisiin artikkeli. --Heikki47 4. maaliskuuta 2007 kello 20.07 (UTC)

Mitä on kylmätutkimus?[muokkaa wikitekstiä]

Kyseenalaistaisin tämän artikkelin lähtökohdan, eli sen että on olemassa mitään "kylmätutkimusta", joka käsittää sekä fysiikan (kylmäfysiikka) ja lääketieteen aiheet. Ehdottaisin, että tämä on sittenkin nimellä kylmyys ja toimisi ohjaussivuna eri aihealueiden (ks. YSO) artikkeleihin . Ohjaussivu olisi mahdollista myöhemmin kehittää oikeaksi artikkeliksi (enkkuwikissä näitä kutsutaan kai nimellä broad-concept article), tyyliin en:Cold. Jähmefyysikko (keskustelu) 25. helmikuuta 2022 kello 08.08 (EET)[vastaa]