Keskustelu:Kunnallisvaalit 2004

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oliskohan vaalien käynnissä ollessa hyvin neutraali asetelma parempi?! Eli pistäisin kuvankin pois vaalien aikana --Aulis Eskola 19:57 loka 17, 2004 (UTC)

Jos kerran vasemmistonuoriin osoittava linkki otettiin pois, otetaanko sitten vihreisiin ja kokoomukseenkin? :). En nyt oikein ymmärrä kyllä...jos on lähiaikoina kävellyt kaupungilla, tuskin wikipediassa olevat muutamat mainitut puolueet tai numerottomat ehdokkaat erityisemmin vaikuttaa suuntaan tahi toiseen. JP 21:17 loka 17, 2004 (UTC)
Kuvamateriaali on tärkeintä olla puolueetonta esim vaalipaikoilla vaalien aikaan. (Vaikka eihän tämä ole mikään vaalipaikka, mutta puolueettomuutta haetaan kuitenkin...) --Aulis Eskola 08:28 loka 18, 2004 (UTC)
Onhan niitä kuvia esim. ns. puolueettomissa lehdissäkin, että "Tässä ehdokas Tötterström kaataa kaffetta äänestäjille." eikä siinä välttämättä ole tavoitteena mitään poliittista implikaatiota. Enkä puhu vain jutuista, jotka käsittelevät jotain ehdokkaita vaan yleensä vaaleja. Vaalipaikan mainoksettomuus on minusta vähän eri asia. JP 16:53 loka 18, 2004 (UTC)
Minun mielestäni on asiatonta käyttää kuva, jos EI kerrota, keitä kuvassa on. Jos kuvassa on Vasemmistonuorten vaalitoimintaa, olisi ei pelkästään asianmukaista vaan historian näkökulmasta VÄLTTÄMÄTÖNTÄ merkitä kuvaan, että siinä on tosiaan Vasemmistonuorten toimia kuvassa. Lisään tiedon kuvaan, ovathan vaalit jo ohikin. Pääkuvanhan voi vaihtaa, jos asia kiusaa jotakuta jolla on todellista valtaa. Jii 06:10 loka 25, 2004 (UTC)
Nythän linkitys voi kernaasti olla, sillä vaalit on toimitettu :) Ollaksemme puolueeton, uutislistassamme ei ehkä ennen vaaleja ole asiallista nostaa ketään yli muiden. Ihmisten toimiessa julkisessa roolissa julkisella paikalla (jollaisena pitäisin tuotakin kuvan tilannetta) heidän kuvaamiseensa ei yleensä tarvita lupaa. Aivan toinen on tilanne, jos henkilö tulee kuvatuksi muissa omissa henkilökohtaisissa toimissaan. (vertaa [1]) --Aulis Eskola 09:00 loka 25, 2004 (UTC)
Artikkelissa on linkit kahteen puolueeseen, alempana olevissa kuvissa on linkitys vielä muutamaan lisää. Vaaleissa mukana olemattoman (sic!) Vasemmistonuoret-järjestön nimen poistaminen oli turhaa. Minusta olisi hienoa, että tällaiset asiat olisivat selviä erityisesti ylläpitäjiksi haluaville. - - Oikeudesta kuvata henkilöitä ei ollut kysymys, ja tietenkin kyseessä on julkinen paikka. Jii 09:10 loka 25, 2004 (UTC)
Käsittääkseni lähellä oleva (artikkelin mukaankin) Vasemmistoliitto oli. Hupaisaa, jos tästäkin muutaman vuorokauden tilapäisestä poistosta saadaan "jälkisota" aikaan :D Ja loppujen lopuksi kunnon sota on voi olla tehokkaampaa julkituloa kuin olisi antanut jutun olla silleen. Nyt asiasta ei paljoa kannattane vääntää, koska vaalit meni jo, eikä mikään "palstavaali" olisi ehtinyt reagoida vaalieduspäivien tilanteeseen. Siksi en haluaisi tätä rinnastettavan muuhun artikkelien toimitukseen - tämä oli nopeatempoisen "uutisosastomme" juttuja... --Aulis Eskola 10:12 loka 25, 2004 (UTC)
Tämä ei ole sota vaan toteamus, että poiston perustelut ovat huonot olipa poiston kokijana ensyklopedia tai uutisjulkaisu. Missä hyvänsä uutiskriteerein toimitetussa julkaisussa "nuorten kampanjoinnin" asemesta olisi puhuttu todellisuudesta eli nimetty tekevä taho. Ensyklopedian taas historiaan lukeutuvassa artikkelissa tulee toimia historiatieteen kannalta hyvin, ja sekin edellyttää toimijoiden nimeämistä edes yleisellä tasolla. Poisto oli ilmeisimmin ideologinen. Jii
Puolueettomuusideologia saattoi mennä turhan viilaamiseen. Myönnetään tämä, kun katsotaan nykyistä tilannetta, miten railakkaasti mainostetaan joka tuutissa samalla, kun vaalia jo käydään (ennakkovaalia). Olen siinä mielessä vähän ajasta jäljessä. Maailma muuttu, itsestäni en tiedä. Mutta toisaaltaan, lieneekö tuosta muutaman päivän piilotuksesta niin hurjaa haittaakaan? Muissa puolueettomissa (järjestö)yhteyksissä olen tässä vaan saanut viime viikkoina kuulla pahotteluja kommentoijien mukaan asiattomista linkeistä vaaliryhmiin. --Aulis Eskola 09:11 loka 26, 2004 (UTC)
Mua ei kyllä yhtään surettaisi vaikka Vasemmistoliitto kärsisi vaalitappion, joten katson olevani jossain määrin riittävän neutraali kommentoimaan, että mielestäni kyseinen kuva sopii neutraaliin toimitukselliseen aineistoon. Samulili 19:27 loka 18, 2004 (UTC)
Kyllä. Se kokoomuksen koju oli ihan makea kanssa, ja ennen kaikkea se RKP:n muumimökki! Mun piti kuvata ne tänään, mutta enpä mennytkään siitä ohi. Eikö kukaan muu ole kulkenut siitä digikameran kanssa? Nää olisi oikein kiva tallentaa tännekin. --Toni 19:34 loka 18, 2004 (UTC)
Ehkä kamerallisena voisit käydä ottamassa kuvan vaalimainosrivistöstä? Siis siitä koko härpäkästä, ei niin että "tässä on perussuomalaisten mainosjuliste"? JP 20:13 loka 18, 2004 (UTC)
Joo, hyvä idea. Yritän käydä huomenna töiden jälkeen. --Toni 21:11 loka 18, 2004 (UTC)

Artikkelissa sanotaan, että "Nuoria ehdokkaista oli 11,3 %". Itse veikkaisin, että nuoria ovat 18-30-vuotiaat. Onko näin? Onko tuo kovin itsestäänselvä asia joka jokaisen pitäisi tietää vai pitäisikö maininta artikkeliin lisätä?