Keskustelu:Kosmonautti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Löytyisköhän tuohon kosmonautti sanan alkuperään jotain vahvistusta? en-wikissä sanotaan, että sana tulisi kreikan sanoista "kosmos" ja "nautes".

The word is an anglicisation of the Russian word космонавт (IPA [kəsmʌˈnaft]), which in turn derives from the Greek words kosmos ("universe") and nautes ("sailor").

kun täällä taas puhutaan "argonautista".

...otetaan antiikin Kreikan tarujen argonautti-sana ja vaihdetaan sen alkuosaksi avaruutta kuvaava termi. Venäläiset valitsivat alkuun sanan Kosmos.

Tuntus, että tuo ensimmäinen selitys olis parempi. Vai? Evill 1. joulukuuta 2006 kello 19.47 (UTC)

Palkka 600€ ?? Lähde tälle? No, eihän ne tietenkään euroja saa, vaan ruplia, jolloin voi kysyä että minkä kurssin mukaan? Ja luultavasti kyseessä on kuukausipalkka? Joka tapauksessa naurettavan vähän. "Pitkäaikaisen" tilaston mukaan ([1]) (en-wiki) avaruuslentäjillä on 5% riski menehtyä työtehtävissään. Lukema ei pidä sisällään koulutusksessa/harjoituksissa menehtyneitä. (Joskin suurommin osan raportoiduista kuolleista on jenkkejä. Kylmän sodan aikana venäläiset ei paljoa epäonnistumisista mölynneet.) --EsaL-74 2. joulukuuta 2006 kello 00.59 (UTC)

Erikieliset versiot sivusta[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tällä sivulla ei ole mitään linkkejä muunkielisiin versioihin? Slsh 26. kesäkuuta 2010 kello 12.03 (EEST)[vastaa]

Miksi erilliset artikkelit astronauteille, kosmonauteille ja taikonauteille?[muokkaa wikitekstiä]

Jos "astronautti", "kosmonautti" ja "taikonautti" viittaavat kaikki käytännössä samaan ilmiöön, "avaruuslentäjään", miksi jokaiselle ilmaukselle on tehty oma artikkelinsa? Eihän Wikipediassa ole erillisiä artikkeleja esimerkiksi viulun erikielisille nimityksille (fiddle, Geige, violin, violino, viulu jne). Tämä lienee myös taustalle siihen, miksi "kosmonautti"-artikkelista ei ole viitteitä muunkielisiin Wikipedia-artikkeleihin. Jtuohini (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 09.10 (EET)[vastaa]

Artikkeli tosiaan alkaa turhan sanakirjamaisella nimityksen selityksellä. Sitten se kuitenkin alkaa kuvailla neuvostoliittolaisten ja venäläisten avaruuslentäjien koulutusta. Se tietysti on erilaista kuin muiden maiden vastaava, mutta en tiedä kaipaako sekään omaa artikkeliaan, vai pitäisikö se sisältö yhdistää johonkin toiseen. Vähintään johdanto pitäisi kirjoittaa uudelleen esim. "Kosmonautti on neuvostoliittolainen ja venäläinen avaruuslentäjä..." --Savir (keskustelu) 13. helmikuuta 2016 kello 09.22 (EET)[vastaa]