Keskustelu:Konkurssi Records

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Konkurssi Records on osa pääkaupunkiseudun nuorten, pienten, elävien ja itsenäisten levy-yhtiötoimijoiden joukkoa, joten sen merkittävyys ei kataloginsa puolesta ole tunnetumpiin toimijoihin verrattavissa. Yrityksen artisteilla on kuitenkin aktiiviset urat, joiden luomisessa ja ylläpitämisessä Konkurssi Records on näytellyt, ja edelleen näyttelee, merkittävää osaa. Yrityksen taustatoimet näiden artistien uran avittamiseksi perustelevat Konkurssi Recordsin esiin tuomisen silloin, kun halutaan hakea tietoa em. artisteista.

Konkurssin rosterista Color Dolor, The Irrationals, MIAU ja Rinaldi Luhtala Jazz Project on noteerattu paitsi Suomessa (esim. artikkelissakin mainitussa City-lehdessä, Vuoden 2013 Lost in Music -festivaaleilla ja Funky Awardseissa, joka on Helsingissä pidettävä huomattava mustan rytmimusiikin festivaali), myös ulkomailla (Viro, Latvia, Liettua, Norja, Venäjä, Saksa, Bolivia, Italia...). Vaikka yritys on toistaiseksi julkaissutkin levyjä suhteellisen pienellä volyymilla, oikeuttaa sen kiinnittämien artistien herättämä mediakiinnostus myös niiden taustalla olevan toimijan omaan informatiivisen sekä vapaasti päivitettävän Wikipedia-artikkelin luomiseen.

Konkurssi Recordsin kiinnittämien yhtyeiden jäsenet ovat omalla alallaan huippuja (soittajia mm. Irinan, Yonan ja Chisun yhtyeissä sekä Apulannassa), mikä sekin luo tarpeen antaa mahdollisuus musiikkialaa seuraaville saada tietoa myös Konkurssi Recordsista. Yritys on Suomen suurimman jakelijan, Universalin, jakelussa, eli on pienestä koostaan ja nuoresta iästään huolimatta statukseltaan riittävän merkittävä alan toimijoiden joukossa. Konkurssi Records on lisäksi Suomen ainoa naisen yksinään pyörittämä levy-yhtiö.

Samikuj (keskustelu) 8. joulukuuta 2013 kello 17.33 (EET)[vastaa]

Varsin tuore, mutta säilyttäisin ihan käytännönsyistä. Bändeistä on huomattavasti helpompi ottaa tolkkua kun levy-yhtiöistä on artikkelit. --Zache (keskustelu) 10. joulukuuta 2013 kello 05.00 (EET)[vastaa]

Pieniä, tuntemattomia artisteja, jotka tuskin ovat merkittäviä, joten en näe syytä miksi tämä levy-yhtiö sitten olisi merkittävä. --Stryn (keskustelu) 10. joulukuuta 2013 kello 23.47 (EET)[vastaa]