Keskustelu:Kommunismin musta kirja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Courtois väittää, että 1900-luvulla nälänhätiä on esiintynyt vain kommunistimaissa, jota Helsingin Sanomien arvostelussa nimitetään "raskaaksi luokan virheeksi." Courtoisin arviot järjestelmän kuolonuhreista ovat myös herättäneet arvostelua. Kirjan tutkijaryhmästä Nicolas Werth ja Jean-Louis Margolin ovat arvostelleet Courtoisin pakkomiellettä yltää 100 miljoonan uhriin ja päässeet itse merkittävästi pienempiin lukemiin. (HS: 20.12.2000)"


Ei väitä, vaan että satojatuhansia, miljoonia tai kymmeniä miljooniä ihmisiä surmanneita nälänhätiä on vuoden 1918 jälkeen ollut vain kommunistisissa maissa ("vielä 1980-luvulla kahdessa silloin yhä marxismi-leninismiä noudattaneessa Afrikan maassa - Etiopiassa ja Mosambikissa"). Voisiko Mikko Paananen täsmentää, kuka HS:ään on kirjoittanut ja minkä ei-kommunistisen maan nälänhätä sen mukaan on yltänyt satoihintuhansiin uhreihin? --emmisa 11. lokakuuta 2006 kello 18.27 (UTC)

Linkki arvosteluun on lähteissä. Voisitko seuraavalla kerralla antaa lisäyksillesi jonkin lähteen. Kenen ovat nämä "vakavasti otettavat arviot" jotka on julkaistu kirjan jälkeen? --Mikko Paananen 11. lokakuuta 2006 kello 19.04 (UTC)