Keskustelu:Kim Jong-il

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä ihmeen "Elossa toistaiseksi"? Eikö ihminen muka ole joko elossa tai kuollut? -213.216.199.6

Kyllä Kim Jong Il on "elossa toistaiseksi", sillä jokainen lopulta jossain vaiheessa kuolee (masentavaa eikö totta). Niin myös Kim. Mallineesta ei saa kohtia pois muokkaamatta itse mallinetta joten eikö ole parempi kertoa että Kim on vielä elossa. Allekirjoitahan myös kommenttisi tästä lähin koodilla ~~~~ --Miihkali 19. huhtikuuta 2006 kello 16.01 (UTC)

Kannattaisiko tuo syntymäpaikka ottaa pois? Venäläisten lähteiden mukaan Kim Jong-Il on syntynyt Habarovskin laitamilla olleessa sotilastukikohdassa. Paektu-san vuori on korealaisessa mytologiassa merkittävä paikka, joten se on propagandistisista syistä tehty "rakastetun johtajan" syntymäpaikaksi.Kommentin jätti C.Colérus (keskustelu – muokkaukset).

Kannattaisiko tuosta alusta vaihtaa Kim Jong Ilin titteli "Pohjois-Korean johtajaksi" tai "yksinvaltiaaksi"? Diktaattori sanana tuntuu aika puolueelliselta.Kommentin jätti 83.145.228.222 (keskustelu – muokkaukset).

Diktaattori, mikä diktaattori!Kommentin jätti 213.255.164.140 (keskustelu – muokkaukset).

Wikipedian tarkoituksena tuskin on esitellä sinun henkilökohtaisia mielipiteitäsi. Arafat 19. syyskuuta 2007 kello 16.26 (UTC)

Kirjoitetaanko hänen nimensä todella tuolla lailla kuin artikkelissa: Kim Jong Il? Ainakin otsikossa näyttää ihan siltä kuin siinä lukisi "Kim Jong Toinen". Mielestäni englanninkielisessä Wikipediassa ja englanninkielisissä lähteissä ylipäänsä se on yleensä kirjoitettu Kim Jong-il. Olen kuullut siitä käytettävän myös muotoa Kim Il-Jong. Voikohan sitäkin kirjoitusasua käyttää? A.V. 31. toukokuuta 2007 kello 06.20 (UTC)

Ei kirjoiteta Kim Jong Toinen. Piccadilly Circus 18. kesäkuuta 2008 kello 22.28 (UTC)

Kim Jong Il vihaa lyhytkasvuisia? Eikö hän itsekkin ole?

Ei tietoa, olen vain kuullut etteivät he sovi Pohjois-Korean kommunistiseen ideologiaan. Depressing November 23. tammikuuta 2009 kello 20.27 (EET)[vastaa]

Helsingin Sanomissa oli 9.1. 2010 pikku-uutinen, jossa kerrottiin, että Kim Jong-il on myöntänyt Pohjois-Korean elintaso-ongelmat. Varmaan aika merkittävä ulostulo häneltä, Pohjois-Koreassahan ei perinteisesti ole juuri kansan oloista piitattu ja diktaattorit eivät ole myöntäneet mitään vääryyksiä. Pitäisikö Kimin uudesta lausunnosta kirjoittaa artikkeliin? Ottakaa kantaa.

Kim Jong ilin murha[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa voitaisiin mielestäni mainita että useat tahot uskovat, että Kim Jong Il murhattiin. Kuten esimerkiksi tässä: http://www.nwohavaintoja.blogspot.com/2011/12/pohjois-korean-presidentti-kim-jong-il.html Nimismies69 30. joulukuuta 2011 kello 22.28 (EET)[vastaa]

Tuo ei ole luotettava lähde. Salaliittoteorioita keksitään melkein mistä hyvänsä, mutta näkemykset ovat näillä tiedoilla liian marginaalisia tullakseen mainituksi artikkelissa. -Ochs 30. joulukuuta 2011 kello 22.37 (EET)[vastaa]