Keskustelu:Keuhkot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voiko olla keuhkoissa 7 l vettä?

Sivun nimi yksikössä?[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö tämän sivun nimi olla Keuhko eikä Keuhkot? Englanninkielisellä puolella nimi on yksikössä. Kyllähän keuhkot yleensä pareittain tulevat, mutta yhdelläkin pärjää ja niitä voi käsittääkseni pitää täysin erillisinä. --Lakefall 12. tammikuuta 2005 kello 22:24 (UTC)

Ihmisillä on kuitenkin keuhkot. Vähän samaan tapaan kuin aivot on aivot. Ja toisista kielistä on hieman paha katsoa apua, kun niiden säännöt ovat erilaisia. Keuhkosta voi tietysti tehdä uudelleenohjauksen tänne, jos sitä ei ole jo tehty. --linnea 5. maaliskuuta 2005 kello 10:26 (UTC)
Käsittääkseni keuhkojen suhteen suomen ja englannin käytäntö on hyvin, ellei täysin, samanlainen, aivojen tapauksessa taas erilainen. En tiedä mikä olisi "aivo". Toinen aivopuoliskoko? Vastaavasti en tiedä mikä olisi housu. Toinen lahje? Keuhkojen tapauksessa kuitenkaan minusta ei ole epäselvyyttä. Ihmisellä on luonnostaan kaksi keuhkoa, toinen oikealla ja toinen vasemmalla puolella. Voidaan siis sanoa, ettei sellaisia asioita kuin aivo, housu ja saksi ole olemassa eikä niistä siis voi mitään (yksikössä otsikoiden) kirjoittaakaan, mutta keuhko ja munuainen kyllä ovat, joten niistä kertovat artikkelit tulisi otsikoida yksikössä. --Lakefall 31. heinäkuuta 2005 kello 20:21:20 (UTC)
Artikkeli voisi olla yksikössä kuten muidenkin parillisten elinten tapauksessa. Saksi on mm. ravun raajan osa ja tulee samoilla perusteilla yksikköön. --Hippophaë 31. heinäkuuta 2005 kello 21:18:52 (UTC)