Keskustelu:Kaunispää

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten Levin huipulle johtava tie eroaa Kaunispään tiestä? Mikä on yleisen tien määritelmä sillä Levin huipulle johtavan tien käyttöä ei ole mitenkään rajoitettu ja se on yleisessä käytössä. Artikkeli mainitsee nimittäin Kaunispään olevan ainut matkailukäyttöön otettu tunturi johon johtaa yleinen tie. Argus 2. elokuuta 2007 kello 16.23 (UTC)

Yleinen tie tarkoittaa käytännössä valtion omistamaa tietä (maantietä), erotukseksi kadusta ja yksityistiestä. Se ei siis tarkoita sitä onko käyttöä rajoitettu (esim. liikeyrityksen yksityistie voi olla kaikkien käytettävissä). Ehkä Levin tie ei ole huipulle asti maantie? Karttapaikalla paksummalla merkitty tie jää noin 400 metrin päähän huipusta. Teiden omistusolot varmaan selviävät kiinteistökartoista. --Jmk 13. marraskuuta 2009 kello 15.33 (EET)[vastaa]

Kaunispään pulkkamäki on lähinnä kuriositeetti koska yleensä pulkalla laskeminen on kielletty laskettelukeskuksissa, mutta Kaunispään rinteestä tuollainen pulkkailulle varattu ura löytyy. Varsinaista rataa ei ole. Argus 20. syyskuuta 2007 kello 15.09 (UTC)