Keskustelu:Kauko Hakkarainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin kehitysehdotuksia[muokkaa wikitekstiä]

Tietojen eli koko median uskottavuus edellyttää tämän median käytäntöjen mukaan sitä, että jos joku esitettävä tieto edellyttää lähteistämistä, niin tiedolle on esitettävä lähde. Tässä artikelissa seuraavien tietojen uskottavuus edellyttää mielestäni luotettavaa lähdettä, mitä artikkelissa ei siis ole nähty tarpeelliseksi kertoa.

  • On käytetty ihan uutta termiä 2. korkeimmasta sarjatasosta puhuttaessa WP-35:stä, 1. divisioona alkoi vasta 1973. Lähde (Pelimiehet-kirja) ei ole syyllinen uuskieliterminologian levittämiseen, vaikka se ei taida kertoa, mikä on 2-tason oikea nimi tuohon aikaan. Oikea tieto taitaa olla sellainen, ettei sitä tarvitse lähteistää, mutta jos edes tiedon kirjoittaja ei tiedä oikeaa termiä, ehkei ko. tieto ole trivia-tieto.
  • Hakkaraisen Suomen mestaruuksista Pelimiehet ei kerro mitään. Tieto on siis hatusta vedetty enempivähempi valistunut arvaus, Hakkaraisen mestaruudet on voitu esittää esim. jalkapallokirjan 1981 SM-pelaajalistoissa, jos joku haluaa tarkistaa tietoa.
  • Maaottelutiedoissakin on käytetty lähteistämisessa oikotietä, kun artikkeli väittää esitetyn tiedon löytyvän JPK 2008. Esitetystä lähteestä voi vain lukea, että Hakkarainen pelasi maaottelunsa (A ja B) aikavälillä 1954 – 59. Artikkelissa esitetty tieto on siis hyvä arvaus tai se on tarkistettu jostain muualta, mistä muualta pitäisi siis uskottavuuden nimissä kertoa? --ACFCjne Kuopio (keskustelu) 10. heinäkuuta 2015 kello 09.58 (EEST)[vastaa]